Catalunya Ràdio celebra 35 anys amb una jornada de portes obertes

Avui, 21 de juny, Catalunya Ràdio celebra els seus 35 anys amb una jornada de portes obertes en què els oients que s'hagin inscrit a través del web catradio.cat podran veure com és i com funciona la ràdio per dins visitant les instal·lacions del grup d'emissores a l'avinguda Diagonal, 614, de Barcelona, entre les deu del matí i les vuit del vespre.

Catalunya Ràdio va començar les emissions el dia 20 de juny de 1983 i avui celebra el 35è aniversari. És per això que demà, 21 de juny, els oients que s'hagin inscrit a través del web catradio.cat podran visitar les instal·lacions de la ràdio pública i nacional de Catalunya a la Diagonal, 614, de Barcelona, en una jornada de portes obertes que els permetrà descobrir la ràdio per dins. Les visites, que duraran 50 minuts, començaran a les deu del matí i acabaran a les vuit del vespre.

Durant la visita, els grups d'oients podran descobrir la història de Catalunya Ràdio, veure les redaccions d'alguns departaments (Informatius, Cultura o Esports) i programes, i els estudis de gravació de les diferents emissores, observar com funciona el control central que coordina les connexions externes, saber com es fan les promocions i la publicitat dels programes o veure l'equipament tècnic d'una unitat mòbil. Els grups de visitants també podran assistir de públic a l'estudi 1 per viure, en directe, l'emissió dels programes i fer-se una foto de grup amb algunes de les principals veus de l'antena.

El programa de tendències a les xarxes socials "Popap", amb Mariola Dinarès, farà un programa especial amb motiu de la jornada de portes obertes, amb la presència d'Adrià Salas i Rubèn Sierra, del La Pegatina, que explicaran l'exitosa estratègia digital del grup català més internacional. D'altra banda, "Popap" parlarà amb Christian Guarro i Neus Aguilera, seguidors 4.000 i 5.000, respectivament, del perfil de "Popap" a Twitter: @christianguarro viu a Alella i té diversos comptes a Twitter relacionats amb la meteorologia, i @nixneus és de Martorell, viu a Pisa i estudia química teòrica i modelització molecular. Els oients de la visita a les instal·lacions de Catalunya Ràdio que facin de públic de "Popap" hauran de respondre una consulta especial per a ells sobre hàbits digitals. I, finalment, el caçatalents Joan Arenyes parlarà de la ràdio del futur amb Gorka Zumeta, periodista, formador i consultor en comunicació.   

D'altra banda, la youtuber Oye Sherman (Maria Rovira), de l'equip del programa "Estat de Gràcia", ja ha celebrat els 35 anys de Catalunya Ràdio amb un recorregut alternatiu per les instal·lacions de l'emissora, que es pot veure a catradio.cat.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, destaca que la jornada de portes obertes de demà és un dia "per celebrar amb els nostres oients aquests 35 anys d'èxits de la ràdio pública i nacional de Catalunya, per agrair-los amb proximitat i transparència el suport que ens donen dia rere dia i per mostrar-los la feina dels seus professionals i els canvis que ha experimentat la ràdio, amb les pantalles exteriors a la façana i el nou estudi 1, totalment equipat amb els principals avenços tecnològics i preparat per enregistrar qualsevol esdeveniment que hi tingui lloc".

 

#CR35

catradio.cat

 

 

Anar al contingut