Catalunya Música transmet "I puritani" des de la Staatsoper de Viena

El dissabte 28 de febrer, a les set del vespre.

El dissabte 28 de febrer, a les set del vespre, Catalunya Música transmetrà "I puritani" de Vincenzo Bellini, en les esplèndides veus de John Tessier, Olga Peretyatko i Carlos Álvarez, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra de la Staatsoper de Viena dirigits per Marco Armiliato. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

"I puritani" és l'última òpera de Vincenzo Bellini i a la qual va dedicar més temps i més atenció. La va compondre a París, on el públic teatral estava molt més acostumat a les nombroses experiències musicals europees i on s'havia de mantenir a l'alçada de Rossini, considerat en aquella ciutat i per tothom durant anys com el més gran dels músics italians. L'òpera es va estrenar el 25 de gener de 1835 al Théâtre Italien de París amb un èxit extraordinari. Malauradament, Bellini no va poder ser testimoni de la consolidació de l'èxit de la seva òpera, perquè, extenuat per la feina, va morir a Puteaux només vuit mesos després de l'estrena de l'obra, el 24 de setembre de 1835.

"I puritani" encara es representa arreu del món, tot i que no gaire sovint, a causa de les dificultats d'execució, sobretot del paper del tenor. El cert és que  conté nombroses pàgines d'insuperable efusió lírica, com l'escena de la bogeria, i també una gran varietat de motius musicals, que fan que sigui considerada una de les òperes més reeixides de Bellini. El 28 de febrer, a la Staatsoper de Viena, les veus extraordinàries de John Tessier, Olga Peretyatko i Carlos Álvarez ben segur que n'oferiran una interpretació memorable. 

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut