Boris Godunov
"Borís Godunov" (Foto: Mats Bäker)

Catalunya Música transmet "Borís Godunov" des de l'Òpera de Göteborg

Demà, 21 d'abril, a les 18.00, Catalunya Música transmetrà, des de l'Òpera de Göteborg, la primera funció de l'òpera "Borís Godunov" de Modest Mussorgski, amb les veus de Clive Bayley, Solgerd Isalv, Anna Johansson i Mari Lindbäck, entre d'altres, amb el Cor de Nens de Göteborg i el Cor i l'Orquestra de l'Òpera de Göteborg, dirigits per Leo Hussain.

Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ignasi Pinyol.

Del 21 d'abril al 13 de maig l'Òpera de Göteborg acull les representacions de la versió original en set escenes i sense pausa de l'òpera "Borís Godunov" de Modest Mussorgski, en una coproducció amb les òperes de Nuremberg i Lübeck i amb la posada en escena de Peter Konwitschny, que té com a idees principals la manipulació i l'adoració pels diners, en el que vol ser una crítica ferotge al clima polític actual i a la vulgar societat de consum.

El paper principal de l'òpera l'interpretarà el baix britànic Clive Bayley, que va ser aclamat unànimement a Göteborg per la seva excel·lent interpretació del paper de Claggart de "Billy Budd" de Benjamin Britten. El tenor suec Joachim Bäckström, que donarà vida al personatge de Dmitri, és un cantant que la temporada passada va aconseguir un èxit triomfal interpretant el paper de Don José de l'òpera "Carmen" de Georges Bizet i finalment l'emergent mezzosoprano sueca Solgerd Isalv interpretarà el paper del fill del tsar, Fyodor. Els acompanyaran el Cor de Nens de Göteborg, el Cor i l'Orquestra de l'Òpera de Göteborg dirigits pel director britànic Leo Hussain. Precisament el Cor de l'Òpera de Göteborg la primavera de l'any passat va interpretar les parts corals de "Borís Godunov" en una gravació excepcional feta amb l'Orquestra Simfònica de Göteborg dirigida pel prestigiós director Kent Nagano.

"Borís Godunov" és l'obra mestra de la música nacional russa. Modest Mussorgski la va compondre entre el 1868 i el 1869 a partir d'un llibret que va escriure ell mateix basant-se en el drama homònim d'Aleksandr Puixkin i en la "Història de l'estat rus" de Nikolai M. Karamzin i es va representar per primera vegada al Teatre Mariïnski de Sant Petersburg el 3 de febrer del 1874, després d'alguns talls i alguns afegits musicals. Per la seva envergadura narrativa, només comparable amb alguns títols del repertori wagnerià, i la seva qualitat musical és una obra única i inclassificable en cap escola ni estil musical.
 

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut