Catalunya Música ofereix en directe el concert matinal de l'OBC dirigida per Josep Caballé-Domenech

L'emissora connecta amb l'Auditori per oferir la Sisena simfonia 'Pastoral' de Ludwig van Beethoven i la Simfonia n. 2 'Petita Rússia', op. 17 de Txaikovski amb comentaris de Joan Vives.

El diumenge 17 de març, a les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per oferir la transmissió del concert de l'OBC dirigida per Josep Caballé-Domenech, amb la Sisena simfonia Pastoral de Ludwig van Beethoven i la Simfonia n. 2 Petita Rússia, op. 17 de Txaikovski. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.
 
Natura i relat històric componen el nucli essencial del concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) del diumenge 17 de març, que estarà dirigit per Josep Caballé-Domenech, prestigiós director d'orquestra català que és des de fa 2 anys, titular de la Colorado Springs Philharmonic Orchestra als Estats Units, que combinarà a partir de la propera temporada amb la direcció titular de la prestigiosa Staatskapelle Halle d'Alemanya. Caballé-Domenech i l'OBC obriran el concert de diumenge interpretant la meravellosa Simfonia Pastoral de Ludwig van Beethoven, una de les obres cabdals de la història de la música que per la seva bellesa s'ha convertit en una de les partitures més conegudes i apreciades pel gran públic. Beethoven la va qualificar amb aquestes paraules: "més bé expressió de sentiments que pintura". I cal remarcar-ho això, perquè tot i que Beethoven va expressar-hi tot de sensacions, va rebutjar tota interpretació pictòrica i descriptiva de l'obra. Però després de molts dubtes, i davant de la tèbia acollida que la Sisena va tenir el dia de l'estrena, finalment va acabar editant la partitura amb uns subtítols explicatius per a cadascun dels cinc moviments.

L'última obra del concert serà la Segona simfonia de Piotr Ílitx Txaikovski, anomenada Petita Rússia. Al segle dinou Ucraïna estava annexionada a Rússia i era anomenada "la Petita Rússia".
 
Com que a la seva Simfonia n. 2, Txaikovski va citar tot de cançons tradicionals ucraïneses, per això l'obra va ser anomenada Petita Rússia. Estrenada el 1873, va satisfer els nacionalistes russos més conservadors.
 
Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa Guia d'orquestra, que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí. 
 
 
 
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut