Catalunya Música ofereix en directe el concert matinal de Joshua Bell i l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 4 d'octubre, a les 11 del matí.

El diumenge 4 d'octubre, a les 11 del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per oferir en directe el concert del violinista Joshua Bell i l'OBC dirigida per Ramon Tébar. Interpretaran la "Simfonia espanyola" op. 21 d'Édouard Lalo, el ballet "Estancia" op. 8 d'Alberto Ginastera i el "Bolero" de Maurice Ravel. És el segon dels concerts matinals de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya 2015-16. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Joshua Bell és un dels millors violinistes del panorama actual. Va estudiar a la Universitat d'Indiana i amb només 14 anys va debutar amb l'Orquestra de Filadèlfia dirigida per Riccardo Muti. Aquest solista nord-americà té un repertori amplíssim, que s'estén des de les obres de Bach fins a obres dels compositors actuals. Amb la companyia de l'OBC, Bell afrontarà una de les pàgines per a violí més celebrades de la música francesa de totes les èpoques: la "Simfonia espanyola", estrenada pel virtuós violinista navarrès Pablo de Sarasate l'any 1874 i que va fer saltar a la fama Édouard Lalo. Completaran el concert el ballet "Estancia" op. 8, una de les obres més conegudes del compositor argentí Alberto Ginastera, i, per acabar, el famosíssim "Bolero", que és l'obra més popular de Maurice Ravel i que va néixer arran d'un encàrrec que li va fer la ballarina Ida Rubinstein, que volia un ballet de caràcter espanyol.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut