Christian Tetzlaff (Foto: Giorgia Bertazzi).
Christian Tetzlaff (Foto: Giorgia Bertazzi).

Catalunya Música ofereix el concert del violinista Christian Tetzlaff i l'Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín

Divendres, 16 de novembre, a les 20.03, Catalunya Música connectarà amb la Filharmonia de Berlín per transmetre el concert del violinista Christian Tetzlaff i l'Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, dirigida per Robin Ticciati, amb obres de George Benjamin, Ludwig van Beethoven i Serguei Rakhmàninov.

Els comentaris de la transmissió, que té suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

L'Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, en el concert del 16 de novembre, convidarà el públic a descobrir la producció de George Benjamin, interpretant una de les seves obres. Deixeble d'Olivier Messiaen, Benjamin està considerat un dels millors compositors del segle 21 i en els seus inicis se l'havia anomenat "el miniaturista". Actualment és un dels músics més estimulants del panorama actual i les seves obres s'estrenen arreu del món. L'any 1993, mentre treballava per al festival Meldtown de Londres, va compondre l'obra per a gran orquestra "Sudden Time" i ell mateix en va dirigir l'estrena el 21 de juliol d'aquell any, al Queen Elizabeth Hall de Londres.

A continuació el virtuós violinista alemany Christian Tetzlaff com a solista interpretarà una de les grans obres del repertori per al seu instrument: el Concert per a violí i orquestra op. 61 que Ludwig van Beethoven va compondre el 1806 i que es va estrenar el desembre d'aquell mateix any durant un concert benèfic per al violinista Franz Clement. Tancarà la vetllada la Segona simfonia op. 27 de Serguei Rakhmàninov, que data del 1907 i pertany al mateix període de desenvolupament creatiu en què el compositor rus també va escriure el poema simfònic "L'illa dels morts" i el Concert per a piano i orquestra n.3 op. 30.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut