Catalunya Música ofereix el concert de la pianista Beatrice Rana i l'Orquestra Filharmonica de Londres

Dimecres, 22 de novembre, a les 20.30, Catalunya Música connectarà amb el Royal Festival Hall de Londres per transmetre en directe el concert de la pianista italiana Beatrice Rana i l'Orquestra Filharmònica de Londres dirigida per Mikhail Jurowski, que interpretaran obres de Frank Bridge, Serguei Prokófiev i Piotr Ílitx Txaikovski. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

Per al seu proper concert a la capital britànica, l'Orquestra Filharmònica de Londres ha preparat un programa que tindrà com a fil temàtic les estacions de l'any i interpretarà el poema simfònic "Estiu" de Frank Bridge i la Simfonia n.1, "Somnis d'hivern" op. 13, de Piotr Ílitx Txaikovski. El compositor anglès va elaborar el poema simfònic "Estiu" l'any 1915, durant el període mitjà de la seva producció, i beu de les influències de les obres de Frederick Delius, John Ireland i Arnold Bax, que Bridge havia descobert just en aquella època.

La Simfonia n. 1 de Txaikovski és molt anterior al poema simfònic de Bridge. La va escriure entre el 1867 i el 1868, però no prou satisfet amb el resultat, el 1874 va modificar el primer, el segon i el quart moviments. El títol, "Somnis d'hivern", no prové de l'època en què va ser escrita, sinó del fet que conté melodies nòrdiques que Txaikovski havia sentit durant els seus viatges entre Moscou i Sant Petersburg.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut