Catalunya Música celebra 25 anys amb concerts i programes monogràfics

Els actes i la programació especial refermen la vocació de servei públic de l'emissora

El canal del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio dedicat a la música clàssica arriba al quart de segle amb l'objectiu intacte de promoure en llengua catalana el coneixement dels músics del país, el patrimoni i el repertori musical universal.

Aquest matí s'ha presentat la programació especial prevista per a aquest aniversari on s'inclouen programes especials, concerts i altres esdeveniments arreu del territori i durant tot l'any, vinculats a l'àmplia activitat musical del país.

A l'acte de presentació, el director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, s'ha felicitat per l'aniversari i s'ha mostrat convençut que Catalunya Música en farà 50 perquè l'emissora és líder indiscutible; perquè ha aconseguit una implantació en la societat equivalent a la d'altres emissores de països europeus molt més madurs en el consum de música clàssica; per l'èxit en la projecció internacional de les aportacions de Catalunya Música a la UER, i per la riquesa cultural i musical del país.

Per la seva banda, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, ha destacat: "El servei públic audiovisual és estratègic al nostre país. Si no ho tinguéssim, Catalunya Música no existiria, malgrat ser un àmbit vital. És un exemple de la rendibilització social del nostre servei públic audiovisual, de la necessitat que en tenim. (...) Hem de ser capaços de fer entendre a la societat el paper estratègic de servei públic de Catalunya Música."

L'emissora afronta els reptes del futur més forta que mai i amb una oferta completament transversal: a l'FM, a la xarxa i als dispositius mòbils, a les xarxes socials i a la televisió, amb el programa CatMúsica del canal 33. El coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles, ha recordat "la missió de reconèixer nou talent, poder-lo projectar dins i fora de les nostres fronteres, sempre al servei de la bona música, de la creativitat, de l'excel·lència, siguin allà on siguin" i ha afegit que "la vida musical del país és ben viva a Catalunya. Si tenim l'oportunitat de fer-ne difusió, estem fent un bon servei".

Els actes de celebració d'aquest 25è aniversari passen per una programació especial que inclou concerts que en la majoria dels casos han estat fruit de la col·laboració que l'emissora sempre ha tingut amb les institucions i els promotors de concerts del país, i donant suport a la projecció dels joves talents. El primer concert serà aquest dijous amb l'Orquestra de Cambra de Viena i dins de la temporada Ibercàmera. Després comença una especial col·laboració amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, que aquest any també celebra el seu 25è aniversari. I de cara a la tardor està previst un concert en el qual l'OBC i l'Orfeó Català interpretaran El Pessebre de Pau Casals. També destaquen una versió radiofònica de deu capítols dels Dietaris de joventut d'Eduard Toldrà, una sèrie monogràfica dedicada a Xavier Montsalvatge i la transmissió d'alguns dels concerts dels festivals d'estiu .

Catalunya Música vol celebrar també els seus primers 25 anys amb els oients, amb programes en directe com el que farà Jaume Radigales des del Liceu. A més, oferirà entrades especials als oients que hagin nascut el mateix any que va néixer Catalunya Música, el 1987.

Una de les senyals d'identitat de l'emissora són els enregistraments que l'han fet una de les més actives a l'hora d'aportar continguts a la xarxa de distribució de música clàssica de la UER. Per aquest estiu està prevista la gravació de la integral de quartets de Schubert que interpretarà a la Schubertíada de Vilabertran el prestigiós Quartet Casals.

Compromís amb l'audiència, qualitat, servei públic, promoció dels autors i intèrprets del país i suport a les institucions musicals públiques i privades del país. Aquests seran els eixos de la celebració dels 25 anys de Catalunya Música, que va néixer el 10 de maig de 1987 amb el projecte d'omplir un buit: el de poder escoltar un canal de música clàssica i en català i que s'ha convertit en una història d'èxit.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut