Els pescadors de la Confraria de Palamós al programa "Ballar"
Els pescadors de la Confraria de Palamós al programa "Ballar"
Dijous, a les 23.35

Ballar mullant-se a Palamós i volant a Àger, a TV3

Aquest dijous, a les 23.35, TV3 emet dos capítols del programa "Ballar", en què els protagonistes s'acosten al ball per acabar parlant de la vida. Per demostrar que tothom pot ballar, el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no hi està acostumat. Aquesta setmana, ballarà i es mullarà amb els pescadors de la Confraria de Palamós, i ballarà i volarà amb pilots d'ala delta d'Àger.

Twerk, hip-hop, clàssic, claqué, flamenc, contemporani, ballet. Tot i tothom que balla  cap en el programa, des dels que ballen a estones fins als que ho fan de tota la vida. També els ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya, que expliquen què els fa sentir i com han viscut la dansa en la seva vida.

A cada episodi, el coreògraf Pere Faura es proposa fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no està acostumat a ballar, per demostrar que tothom pot fer-ho. I això es pot veure amb unes venedores de mercat, uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats o una colla de castellers, que es converteixen per un dia en els ballarins de Pere Faura.

 

Ballar i mullar-se

El ball s'ha convertit per a molts en una manera de viure i una aposta per la qual, de vegades, cal renunciar a coses. Els pescadors de la Confraria de Palamós saben molt bé què és mullar-se per la seva feina i demostren que també poden ballar.

La implicació per la dansa i pel poble de Palamós també són la raó d'existir de la companyia Cobosmika, que busca descentralitzar-la i portar-la al gran públic.

 

Ballar i volar

El salt en dansa ha estat en moltes ocasions la representació de les ganes de volar. Aquesta setmana, un grup de pilots d'ala delta d'Àger experimenten la sensació de volar sense cap ajuda externa i ho faran de la millor manera possible: ballant.

La coreògrafa Roser López ha dedicat part de la seva feina a estudiar els ocells migratoris. El vol dels ocells és per a ella símbol de treball en equip i esforç i així ho aplica a les seves peces.

A la companyia Delrevés, els ballarins passen totes les hores del dia suspesos d'una corda ballant sobre murs, en una dansa vertical que els acosta cada cop més a la sensació de volar.

 

tv3.cat/ballar

 

Sant Joan Despí, 8 d'agost del 2018

 

Anar al contingut