Arnaldo Otegi acusa l'estat espanyol d'estar impedint el desarmament d'ETA

En una entrevista concedida a "El matí de Catalunya Ràdio", el líder de l'esquerra abertzale ha assegurat que el govern espanyol no té cap voluntat real que es consolidi la pau.

Arnaldo Otegi acusa l'estat espanyol de no tenir cap interès que l'organització terrorista ETA desaparegui del tot per motivacions clarament polítiques. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el secretari general de Sortu ha afirmat que, en el terreny polític, el poder central és extremadament feble i que està posant tot tipus d'impediments perquè el final de la banda no arribi.

Segons Otegi, "avui en dia l'estat espanyol té grans operatius policials amb un sol objectiu i és impedir el desarmament d'ETA. El Partit Popular necessita inusitadament, necessàriament, mantenir aquest espectre sobre la taula perquè sense això estarien obligats a entrar en el debat polític".

Arnaldo Otegi ha admès que no sap en quin moment ETA entregarà les armes, però ha demanat a l'organització terrorista que ho deslligui del període electoral per evitar malentesos.

El líder abertzale ha reclamat al grup terrorista que aquest desarmament "es faci ràpid, però que ho faci abans o després": "Jo no crec que sigui necessari que es barregi això amb el tema electoral perquè pot donar peu a malentesos. Una cosa tan seriosa com la resolució d'un conflicte polític en què hi ha hagut molt patiment i moltes víctimes, crec que s'ha de treure aquest tema de l'escenari electoral."

La visita del dirigent abertzale a Catalunya ha estat envoltada de polèmica per la seva presència al Parlament, on serà rebut per la presidenta Carme Forcadell. Otegi ha recordat als líders del PP Català i del PSC que en altres èpoques ha estat considerat un interlocutor vàlid per dirigents dels seus mateixos partits.

Otegi ha contestat a les crítiques de Meritxell Batet i Xavier García Albiol dient: "Li diria també que el president del seu govern, un tal Rodríguez Zapatero, crec que ara es recordarà d'ell encara que ara ningú se'n vol recordar en el Partit Socialista, es va referir a mi qualificant-me d'home de pau. Al senyor Xavier García Albiol li vull recordar que una delegació del govern del senyor Aznar es va reunir amb mi en un monestir de Castella i en una vila de la zona de Burgos i que, aleshores, jo sí que era un interlocutor vàlid."

Otegi s'ha mostrat disposat a parlar amb les víctimes del terrorisme.

Si voleu escoltar la conversa sencera amb Arnaldo Otegi, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut