Gran nit de Gala a TV3 amb la final d'"Oh Happy Day" en directe

Demà, a les 21.50, TV3 emetrà la final del concurs musical "Oh Happy Day", presentat per Eduard Farelo. In Crescendo, Cantabile i Amarcord són els tres cors que es juguen el podi.

Després de moltes setmanes d'assajos intensos, actuacions memorables, tensió amb el jurat i aplaudiments de l'audiència, els 3 finalistes d'"Oh Happy Day" afronten el seu repte més important: la gran final en directe, en què serà el públic amb els seus vots qui decidirà el guanyador del concurs: In Crescendo, Cantabile o Amarcord. Un d'aquests cors farà la gira europea, que passarà per Suïssa, Polònia i Croàcia.

Al programa hi haurà també  l'actuació de la resta de cors participants d'aquesta segona temporada: Vakombà, Music Vox, Tastet de Gospel, The New Zombis, Lutiana i Fusions.

Deudeveu,  guanyadors de l'edició anterior d'"Oh Happy Day", seran uns altres convidats d'excepció a la gala. Ells portaran a l'escenari el trofeu per al nou guanyador del concurs i oferiran també una actuació en exclusiva.

L'obertura del programa, amb l'emblemàtica cançó "Oh Happy Day", anirà a càrrec dels Soweto Gospel Choir, una prestigiosa formació sud-africana que aquests dies està de gira per Catalunya dins del festival "Grans del Gospel". Cantaran aquest tema acompanyats dels 3 cors finalistes: In Crescendo, Cantabile i Amarcord.

La votació

Demà el jurat del programa, format per Pedro Pardo, Mone, Guille Milkyway i Bàrbara Mestanza, no faltarà a la gran cita, però a diferència de les edicions anteriors no seran ells amb les seves valoracions els qui decidiran com acaba la nit. El públic votarà els tres finalistes a través de la web del programa (www.tv3.cat/happy), de l'aplicació mòbil d'"Oh Happy Day" i de missatges SMS. La votació s'activarà al principi de l'emissió i en aquell moment es donaran les instruccions sobre el que cal fer per votar per les tres vies possibles.

Al llarg de la final es visualitzaran percentatges de les votacions del públic sense mostrar a quin cor correspon cadascun. Només al final del programa se sabrà quin cor és el guanyador.

La festa d'"Oh Happy Day"

Mentre el concurs es desenvolupa al plató 1 de Televisió de Catalunya amb Eduard Farelo de mestre de cerimònies, al plató 4 se celebrarà la Festa d'"Oh Happy Day", conduïda per Ana Boadas ("Divendres"). Des del plató 1 es connectarà diverses vegades amb la festa, on es faran entrevistes als cors participants, a seguidors incondicionals dels finalistes, a famosos que també són fans del programa i a tuitaires que fan bullir cada dissabte a la nit les xarxes socials amb els seus comentaris.

La festa d'"Oh Happy Day" serà també el centre de dades des d'on Ana Boadas s'anirà posant al dia del ritme i la tendència de les votacions.

La final més interactiva

A les xarxes socials, el "hashtag per conversar sobre la final serà #FinalOHDTV3

Des del començament del programa es podrà votar els finalistes al web (tv3.cat/happy), a l'aplicació mòbil d'"Oh Happy Day" (gratuïta i disponible per a IOS i Android) i també via SMS (les instruccions per votar es donaran quan comenci el programa).

Al web i a l'app d'"Oh Happy Day" es podrà triar entre veure el programa en directe o seguir en temps real el que passa a la festa del plató 4. Aquest senyal de vídeo "streaming" complementari també estarà disponible per als usuaris del projecte de televisió connectada TV-Ring. Les llars participants en el pilot de Gurb (Osona) podran gaudir de la festa en alta definició.

El disc d'"Oh Happy Day"

Aquest cap de setmana es posa a la venda amb "La Vanguardia" el CD d'"Oh Happy Day", amb els millors moments de la segona temporada del programa. 23 cançons cantades pels nou cors que hi han concursat, i on no faltaran les peces que el jurat ha triat cada setmana com a millor cançó de la nit.

Els 3 finalistes

Cantabile

El seu nom ho diu tot: elles són "com una cançó". Una cançó que neix al Cercle de Gràcia i que està composta exclusivament per veus femenines: 35 cantaires i una directora, Laia Jornet. Les Cantabile ho canten tot: pop, rock, tradicionals catalanes¿, però també música del Renaixement i medieval o gospel. Al barri de Gràcia hi tenen cues d'admiradors, i músics consagrats com Els Amics de les Arts o el Joan Colomo es confessen fans d'aquestes barcelonines d'entre 17 i 27 anys. El seu pas pel programa ha estat ple de moments inoblidables, tant per la frescor de les seves veus com per la força de la seva posada en escena. A la final, Cantabile cantaran "All about that bass" (Meghan Trainor) i "Noia de Porcellana" (Pau Riba).

Amarcord

Somiar és una obligació per als Amarcord. No són gaire de tocar de peus a terra. Tots quinze viuen per la música i aspiren a viure'n. Els encanta el teatre musical, és el seu gènere, però tenen prou versatilitat per afrontar qualsevol repte, de l'estil que sigui. A l'"Oh Happy Day" han defensat les coreografies més arriscades i els temes més intimistes sempre amb un segell propi, definit en bona part pels arranjaments fets a mida pel seu director. Els agrada assumir riscos. L'experiència al programa els ha acabat de convèncer que, malgrat que no sigui fàcil, la música és el seu destí i aquest camí no ha fet res més que començar. Demà cantaran "Cant't Get Out of My Head" (Kylie Minogue) i "El far del Sud" (Sopa de Cabra).

In Crescendo

Es preparen a consciència abans de cada actuació. Tots tenen una sòlida formació musical i, amb els arranjaments del seu director, Lluís Pérez, van a la recerca d'un estil propi. De fet, en poc temps han aconseguit tenir un so d'allò més reconeixible¿ i només fa quatre mesos que estan junts. Els In Crescendo es van formar amb l'objectiu de participar a l'"Oh Happy Day" i així van anar buscant tots aquells ingredients que necessitaven. Aquestes onze veus, d'entre 16 i 24 anys, han aconseguit despertar l'admiració del gran Marc Parrot per la seva disciplina, professionalitat i rapidesa "a l'hora d'empastar". A la final, In Crescendo cantaran "Payphone" (Maroon 5) i "Que tinguem sort" (Lluís Llach).

3.070.000 espectadors han contactat amb el programa

El programa ha tingut una bona audiència en aquesta segona temporada. Ha contactat diàriament amb 900.000 espectadors, i al llarg de les 11 emissions la xifra total ha estat de 3.070.000.

L'audiència mitjana diària ha estat de 338.000 espectadors, amb una quota del 12,6%. El dia més vist va ser el de l'estrena, que va reunir 426.000 seguidors i va tenir una quota del 16,8%.

Èxit també a internet i a les xarxes socials

Pel que fa internet, "Oh Happy Day" ha estat pràcticament totes les setmanes en el TOP 10 alacarta del rànquing setmanal de programes amb més usuaris únics. Ha tingut una mitjana setmanal de 16.000 usuaris únics. I durant la temporada s'han fet 470.000 visualitzacions de vídeos i s'han vist 700.000 pàgines de la web del programa.

El vídeo més vist ha estat el programa sencer que es va emetre per televisió l'11 d'octubre, amb 54.000 visualitzacions.

La nova app ha tingut 20.000 descàrregues, amb una mitjana de 7.500 usuaris actius setmanals, que han fet 440.000 sessions.

A les xarxes socials, el programa té 10.000 fans a Facebook i 5.000 seguidors a Twitter.

tv3.cat/happy

#FinalOHDTV3

@HappyTV3 

facebook.com/OhHappyDayTV3

Anar al contingut