Mariss Jansons
Mariss Jansons

Catalunya Música ofereix en directe el concert de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i Mariss Jansons, des de Munic

El divendres 30 de gener, a les vuit del vespre.

El divendres 30 de gener, a les vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà, des de la Herkulessaal de Munic, el concert de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigida pel seu titular, el prestigiós mestre letó Mariss Jansons. Interpretarà la Simfonia n. 3 D 200, de Franz Schubert, la Simfonia n. 35, "Haffner", KV 385, de W. A. Mozart, i la Simfonia n. 103 "El redoble de timbal", Hob.I:103, de Franz Joseph Haydn. És un dels concerts de la temporada 2014-2015 de l'orquestra bavaresa. Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús.

Fundada l'any 1949, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera està considerada una de les millors del món. L'any 2008 la revista anglesa "Gramophone" va elaborar un rànquing de les millors formacions del món consultant els millors crítics internacionals, i aquesta orquestra va quedar situada en el 6è lloc. El seu director titular és l'aclamat músic letó Mariss Jansons, que ocupa el càrrec des de la temporada 2003-2004. Jansons ha portat aquesta extraordinària orquestra bavaresa al punt àlgid de la seva reputació musical. Tant és així que ha aconseguit que la formació guanyi els guardons de més prestigi de la música clàssica, com el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya, un Grammy i també l' ECHO-Klassik en la categoria de l'Orquestra de l'Any el 2010. En el concert que oferirà el divendres 30 de gener a Munic presenta un programa centrat en tres de les millors simfonies de Schubert, Mozart i Haydn.

A més, aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut