"13 dies d'octubre", coproduïda per TV3, seleccionada al Jasmine International Film Festival, de l'Iran

La 4a edició del Jasmine International Film Festival ha seleccionat "13 dies d'octubre", del director Carlos Marques-Marcet i coproduïda per TV3, en la secció internacional. El festival, que se centra en llargmetratges que posen el focus en l'humanisme i els valors familiars, està considerat el més important de l'Iran.

El film narra els últims 13 dies de vida de Lluís Companys, que va ser el 123è president de Catalunya, des del moment en què va ser traslladat a Barcelona i presentat a la Capitania General de Catalunya, fins que va ser empresonat al castell de Montjuïc, jutjat i afusellat. Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès van escriure el guió fonamentant la narració en la documentació històrica trobada recentment (cartes dels protagonistes, sumari judicial, bibliografia historiogràfica, etc.).

La pel·lícula, que ja ha estat emesa per TV3, es podrà veure al Jasmin International Film Festival que se celebra del 30 d'octubre al 3 de novembre. És una coproducció de Batabat, Lastor Media i TV3 amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi

El 3 d'octubre de 1940, Lluís Companys, president de la Generalitat a l'exili, és traslladat i empresonat al castell de Montjuïc a l'espera de ser jutjat. Les autoritats franquistes l'acusen de promoure l'assassinat d'innocents i de delictes de rebel·lió contra l'Estat. L'advocat i capità d'artilleria, Ramón de Colubí, franquista convençut a qui assignen la defensa, intenta que la paraula justícia no sigui només un eslògan del règim. L'advocat ho farà tot per salvar Companys, malgrat les diferències ideològiques que els separen i l'odi que li professa.

Mentrestant, el règim fa tot el possible per amagar el procés, jutjar a corre-cuita Companys i afusellar-lo sense fer gaire soroll. Es vol evitar que Companys esdevingui un màrtir i un símbol per a Catalunya. L'advocat Ramón de Colubí, durant la defensa, descobreix l'home que s'amaga darrere el polític: la seva dignitat i la seva força. Un Lluís Companys que durant 13 dies afronta la mort amb les seves circumstàncies, les seves pors i les seves contradiccions.

 

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut