Madrid

L'executiu espanyol rebutja polemitzar amb el papa per les seves paraules sobre l'anticlericalisme a Espanya

El govern espanyol ha evitat respondre les paraules del papa Benet XVI en què assegurava que a l'Espanya actual existeix un anticlericalisme com el de l'etapa de la Segona República. El pontífex ho ha dit en ple vol, poc abans d'aterrar a Santiago de Compostel·la, en una conversa amb els periodistes que l'acompanyaven. Fonts de l'executiu han tret transcendència a aquesta reflexió tot i mostrar la seva sorpresa.

Actualitzat
El govern de José Luis Rodríguez Zapatero no vol entrar en polèmiques amb la Santa Seu. Per aquest motiu no comentarà les declaracions de Benet XVI, que ha dit que calia reevengelitzar Espanya i que en el país havia nascut "una laïcitat, un anticlericalisme, un secularisme fort i agressiu com es va viure en la dècada dels anys trenta". Fonts de l'executiu consultades per l'agència de notícies EFE han restat importància a les paraules del papa però no han amagat la seva sorpresa davant d'una comparació d'aquestes característiques.

Aquestes fonts han mostrat respecte per l'opinió expressada pel papa i han defensat la llibertat d'expressió. A més, han garantit que això no afectarà la col·laboració perquè la visita del papa, aquest dissabte a Santiago de Compostel·la i diumenge a Barcelona, sigui un èxit.

També des de la direcció del PSOE han evitat entrar en polèmica amb Benet XVI i han emplaçat a esperar el final de la visita del papa per fer-ne un balanç.

Anar al contingut