Barcelona

Aprovats els dos processos de fusió de les caixes catalanes

Les assemblees de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa, d'una banda, i de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu, de l'altra, han ratificat la fusió de les entitats. En el primer cas, malgrat els dubtes que han expressat els últims dies Tarragona i Manresa, totes tres hi han donat la conformitat. Narcís Serra, actual president de Caixa Catalunya, no optarà a la presidència de la nova entitat després del període transitori, que acabarà al novembre. Pel que fa a les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu, han votat a favor de la fusió amb el nom d'Unnim, que serà la tercera entitat en el rànquing català. L'actual director general de Caixa Manresa, Feliu Formosa, no formarà part de la nova caixa resultant per decisions "personals".

Actualitzat
Caixa Catalunya controlarà el 60% dels òrgans de la nova entitat, i Manresa i Tarragona, el 20% cadascuna. Recordem que han demanat 1.250 milions al fons de reordenació del sector bancari, el FROB, i que la fusió implicarà l'acomiadament de 1.300 treballadors.

L'actual president de Caixa Catalunya, Narcís Serra, ha anunciat oficialment a l'assemblea que no optarà a la reelecció a la presidència de la nova entitat després del període transitori, que es tancarà al novembre. En canvi, l'actual director general de Caixa Catalunya, Adolf Todó, serà l'home fort de la que serà la segona caixa catalana.

També han ratificat el procés les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu. Sota el nom d'Unnim naixerà oficialment la tercera entitat en el rànquing català, amb un volum d'actius de més de 28.000 milions d'euros. Del FROB, rebran 380 milions. La nova entitat la presidirà en una primera fase Salvador Soley, actual president de Caixa Sabadell, i tindrà com a director general Enric Mata, primer executiu de la caixa terrassenca. L'actual director general de Caixa Manresa, Feliu Formosa, que ocupa el càrrec des de fa dos anys i en fa quinze que treballa a l'entitat, no formarà part de la nova caixa resultant per decisions "personals".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut