Barcelona

Una vintena de monuments i edificis emblemàtics de Catalunya s'han quedat a les fosques contra el canvi climàtic

Una vintena de monuments i edificis emblemàtics de Catalunya s'han quedat a les fosques entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre d'aquest dissabte. Ho han fet arran de la iniciativa coneguda com L'Hora del Planeta, una apagada que el Fons Mundial per a la Naturalesa convoca arreu del món per conscienciar la població sobre la necessitat d'estalviar energia. Unes 4.000 ciutats s'han sumat a la iniciativa. A Barcelona, entre altres, s'ha apagat la Sagrada Família.

Actualitzat
L'Hora del Planeta va néixer el 2007 a Austràlia i s'ha anat estenent per tot el món. La iniciativa és ben senzilla i té una gran força visual i poètica, com demostren les imatges de l'edició del 2009. Una ciutat plena de llum, de sobte, a dos quarts de nou del vespre queda a les fosques per demostrar que la ciutadania dóna suport a la lluita contra el canvi climàtic.

A Catalunya, 16 ciutats s'hi han adherit, i s'han quedat a les fosques monuments com la torre Agbar o la Pedrera. La iniciativa s'ha portat a terme durant una hora, de dos quarts de nou del vespre fins a dos quarts de deu. Segons l'Ajuntament de Barcelona, l'estalvi energètic ha estat de gairebé 107.000 grams de CO2. La xifra correspon només als edificis públics i no té en compte la participació ciutadana.

Els organitzadors, l'entitat ecologista WWF, han deixat clars els motius i l'objectiu de L'Hora del Planeta, però no han demanat res més que estar-se a les fosques. No han donat idees sobre com omplir aquesta hora sense llum, perquè han preferit deixar-ho a la imaginació dels participants. Opcions n'hi ha hagut moltes: un sopar a la llum de les espelmes, una hora explicant històries de por, una bona passejada, aprofitar un moment íntim, mirar les estrelles... I vosaltres? A què heu dedicat aquesta hora?
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut