Els onze islamistes condemnats durant el judici. (Foto: EFE)
Els onze islamistes condemnats durant el judici. (Foto: EFE)
Madrid

Condemnats a penes d'entre 8 i 14 anys de presó els islamistes acusats d'intentar atemptar al metro de Barcelona

L'Audiència Nacional ha condemnat a penes d'entre 8 anys i mig i 14 anys i mig de presó els onze islamistes del Raval de Barcelona acusats d'haver intentat atemptar contra el metro de Barcelona. Els processats són ciutadans pakistanesos i indis detinguts al gener de l'any passat i a qui l'Audiència condemna per un delicte d'integració en organització terrorista i, a dos d'ells, també per un delicte de tinença d'explosius. Els onze processats s'enfrontaven a penes que van dels 17 als 26 anys de presó.

Actualitzat
Les onze persones detingudes estan acusades de pertànyer a una cèl·lula terrorista i també d'un delicte de tinença d'explosius però en canvi l'Audiència Nacional els absol d'altres delictes ja que no veu prou elements per pensar que els detinguts estiguessin a punt de cometre un atemptat.

Les penes finalment sentenciades són menors que les que havia sol·licitat inicialment la fiscalia, que anaven dels 17 als 26 anys de presó.

Els acusats van ser detinguts al barri del Raval de Barcelona al gener del 2008. El comando es va desarticular gràcies a la confessió d'un confident policial que s'havia infiltrat al grup i que, finalment, es va fer enrere quan va saber la possible magnitud dels atemptats. El judici contra els onze acusats es va celebrar el mes de novembre passat, després del qual la fiscalia va incrementar  vuit anys les seves peticions de pena.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut