Mataró

El regidor socialista de Palafolls presenta candidatura per liderar el PSC

Josep Rueda, que s'ha decidit a fer el pas després de la renúncia de Parlon, es postula com l'opció de "renovació absoluta"

RedaccióActualitzat

El regidor socialista de Palafolls, Josep Rueda, ha decidit presentar-se a primer secretari del PSC. Rueda ha presentat la seva candidatura públicament en roda de premsa a Mataró. El socialista ha decidit fer el pas després que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha renunciat a optar al relleu de Pere Navarro.

La candidatura de Rueda pretén ser de "renovació absoluta del missatge econòmic i nacional" per deixar enrere "l'ambigüitat" tant en l'eix econòmic com en el nacional", segons han exposat fonts properes al candidat.

El primer secretari del PSC a Palafolls vol presentar una proposta que s'allunyi d'"una ambigüitat que ha dut a la desconnexió absoluta amb l'electorat".

Fonts properes a Rueda apunten que la candidatura no és ni catapultada pel sector crític ni per l'aparell, i que es presenta precisament per aquest motiu: per "no deixar el partit a la sort, ni a comodins per salvar els mobles".

L'entorn de Rueda és conscient de la dificultat d'aconseguir els avals per presentar-se -necessita un 10% dels militants- però confien que "fent xarxa" teixirà complicitats del territori. De fet, afirmen que el suport majoritari a Rueda arriba des de les bases municipals i comarcals del partit.

Infermer i advocat, Rueda és primer secretari de l'agrupació municipal del PSC de Palafolls des del 2008. Nascut el 1976 a Tordera, es va implicar en el PSC quan tenia 16 anys. Durant més de 13 anys ha estat dedicat a la tasca assistencial hospitalària en l'àrea de cures pal·liatives, i en l'àmbit de la docència i de la recerca en el camp de la bioètica i la mort digna.

El 2007, en conèixer Valentí Agustí, metge psiquiatre i alcalde del municipi des de fa més de 30 anys, i va formar part de la seva llista a les eleccions locals. Des d'aleshores, Rueda ha estat portaveu del Grup Municipal Socialista i regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Salut.

Va ser conseller al Consell Comarcal del Maresme entre el 2007 i el 2011. L'any 2008 va esdevenir primer secretari del PSC a Palafolls, i és membre de l'Executiva Comarcal del PSC des del mateix any.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut