Duran, a la sortida aquest dimarts de la permanent d'UDC. (Foto: ACN)
Duran, a la sortida aquest dimarts de la permanent d'UDC. (Foto: ACN)
Barcelona

Duran atribueix la reflexió sobre el seu futur a la falta de diàleg amb Madrid

CDC reunirà la seva permanent dijous per analitzar la situació de Duran

RedaccióActualitzat

La federació de Convergència i Unió viu dies de cert trasbals. El cap de setmana transcendia una informació periodística segons la qual Duran i Lleida plegaria de número dos de CiU, aixecant així tota mena d'especulacions dins i fora del partit. Des de dins, que si hauria de deixar de ser portaveu al Congrés, que si seria una decisió natural i inofensiva per a la solidesa del partit. Des de fora, s'ha dit que seria un "cop fatal".

I després de les conclusions d'uns i altres, al cap de dos dies, el mateix Duran i Lleida ha trencat el silenci per deixar clar que continuarà al capdavant d'UDC i també com a portaveu de CiU al Congrés i que si abandona la secretaria general de la federació ho farà d'acord amb Artur Mas. Admet que està reflexionant el seu futur, sí, però d'aquí a ser un cadàver polític hi va un tros. "Aquests dies molta gent m'ha enterrat políticament i no és el cas", ha dit.

L'afirmació la feia en al·lusió al secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, que és qui va posar en dubte que pogués continuar com a portaveu, i no ha caigut del tot bé a Convergència. Segons l'agència EFE, fonts del partit han lamentat el to de Duran, però han celebrat que hagi deslligat la seva reflexió del procés sobiranista.

De tota manera, Duran se sentiria incòmode amb el procés, segons es desprèn d'unes declaracions publicades al diari francès "Le Monde" en les que deixa entreveure que, efectivament, pensa en el seu relleu a la secretaria general de CiU "per ser rellevat per algú que es trobi més còmode amb l'enfocament sobre el referèndum per la independència".

Duran també havia dit que l'abstenció en el debat sobre l'abdicació del rei Joan Carles no ha motivat que es replantegi el seu futur, però en les mateixes declaracions al rotatiu francès avisa que els partidaris de la independència "volen treure rèdit de l'abdicació" del monarca.

Abans que transcendissin aquestes declaracions, Duran afirmava als passadissos del Congrés que no està plantejant cap "ultimàtum" al president Mas, sinó que el motiu dels seus replantejaments té a veure més aviat per la falta de diàleg amb què es troba constantment a Madrid.

Sigui quin sigui el desenllaç de la reflexió de Duran, a CDC no volen que els agafi desprevinguts i per això han convocat una reunió extraordinària del seu Secretariat Permanent per aquest dijous, dos dies abans del Consell Nacional d'Unió, previst per a dissabte que ve i que girarà sobre el futur de Duran en els òrgans de la federació nacionalista.

Anar al contingut