Un grup d'adolescents.
El nombre d'adolescents morts per la sida ha passat dels 71.000 l'any 2005 als 110.000 el 2012.
Madrid

L'edat mínima de consentiment sexual augmentarà a l'Estat de 13 a 16 anys

Tenir relacions sexuals amb un menor de 16 anys podrà comportar penes de presó de 2 a 6 anys. De 12 a 15, si hi ha hagut violència i penetració. El projecte de llei que prepara Justícia deixarà, però, una escletxa oberta perquè el jutge decideixi si hi ha delicte quan la diferència d'edat entre els dos subjectes no sigui gaire gran.

RedaccióActualitzat
La reforma del Codi Penal que aprovarà el govern espanyol les pròximes setmanes augmentarà de 13 a 16 anys l'edat mínima de consentiment sexual. El projecte de Llei que prepara Justícia deixarà, però, una escletxa oberta perquè el jutge decideixi si hi ha delicte quan la diferència d'edat entre els dos subjectes no sigui gaire gran.

L'estat espanyol equipararà, tal com va avançar fa uns mesos la ministra Ana Mato, l'edat de consentiment sexual a la de la majoria de països de la UE i també a la nova edat mínima per casar-se, que passa de 14 a 16 anys. Els 16 anys per mantenir relacions sexuals, però, suposen un any més que el que fixava l'esborrany de l'executiu que va presentar a l'abril.

Fonts del Ministeri de Justícia han explicat que el nou Codi Penal, que el govern preveu enviar a les Corts durant les pròximes setmanes, exclourà "la responsabilitat penal per aquests delictes quan sigui una relació consentida i l'autor sigui una persona pròxima a la víctima per edat o grau de desenvolupament o maduresa". Aquestes mateixes fonts admeten que deixaran en mans del jutge la decisió de si cal castigar amb presó, per exemple, un adolescent de 16 o 17 anys que hagi mantingut relacions consentides amb una noia de 15.

Tenir relacions sexuals amb un menor de 16 anys podrà comportar penes de presó de 2 a 6 anys. De 12 a 15, si hi ha hagut violència i penetració.

L'esborrany del Codi Penal inclou, a més, noves mesures com el càstig amb presó de qui contacti amb un menor de 16 anys a través d'internet o altres tecnologies i li proposin mantenir relacions sexuals o enganyar-lo per obtenir material pornogràfic.
Anar al contingut