Roma

Confirmen la condemna de quatre anys de presó a Berlusconi pel "cas Mediaset"

El Tribunal Suprem italià ha confirmat la condemna a l'exprimer ministre per frau fiscal, però ha decidit que es retorni al Tribunal d'Apel·lació de Milà la pena de cinc anys d'inhabilitació. Berlusconi veurà reduïda la pena de presó de quatre anys d'acord amb la llei d'indults del 2006 i podrà complir la condemna en arrest domiciliari o bé sota tutela dels serveis socials, en tenir més de 70 anys.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem italià ha confirmat la condemna de quatre anys de presó a l'exprimer ministre Silvio Berlusconi per frau fiscal en el "cas
Mediaset". Tanmateix, el Suprem ha traslladat al Tribunal d'Apel·lació de Milà la decisió sobre la pena de cinc anys d'inhabilitació per a Il Cavaliere.

Berlusconi veurà reduïda la pena de presó de quatre anys d'acord amb la llei d'indults del 2006 i podrà complir la condemna en arrest domiciliari o bé sota tutela dels serveis socials, en tenir més de 70 anys.

El cas, un més de la llarga llista que afronta l'exprimer ministre, jutja la compravenda de drets de transmissió de pel·lícules nord-americanes per valor de 470 milions d'euros per part de Mediaset (el grup audiovisual de Berlusconi) entre 1994 i 1999, amb un suposat augment artificial del preu dels drets per tal d'evadir diners i desviar-lo a comptes a l'estranger.

La pena d'inhabilitació, aturada

L'alt tribunal ha decidit que es retorni a la segona instància el cas per tal que reconsideri els terminis d'inhabilitació, la qual cosa suposa un baló d'oxigen per a Berlusconi i la coalició de govern italiana, davant les possibles conseqüències que podria tenir la sortida de la vida pública del líder d'un dels partits que dóna suport a l'executiu.

La sentència va en la línia del que sol·licitava el fiscal general del Suprem, Antonio Mura, que dimarts passat va demanar en la primera vista del judici que es confirmés la condemna per frau fiscal, però amb una rebaixa en la inhabilitació, que la fiscalia va xifrar de cinc a tres anys.

Un cop confirmada la nova pena d'inhabilitació, no s'activarà de forma automàtica i encara haurà de superar un altre tràmit al Senat, que haurà de decidir si accepta la decisió dels magistrats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut