fundada el 1931

La històrica llibreria Canuda, de Barcelona, tancarà a l'octubre

La llibreria especialitzada en llibres de segona mà i situada al barri Gòtic tancarà. I és que, segons ha explicat el propietari, no podia assumir els costos d'un lloguer actualitzat. Per això, ha acceptat una oferta de l'actual propietari de l'edifici per deixar el local abans. Els pròxims dies s'iniciarà una campanya de liquidació, amb ofertes de reducció de preus de fins al 50%.

RedaccióActualitzat
La històrica llibreria Canuda, especialitzada en llibres de segona mà i situada al barri Gòtic de Barcelona, tancarà a l'octubre. Segons ha explicat el propietari del local, Santiago Mallafré, es tracta d'una "mort anunciada" perquè actualment paga un lloguer de renda antiga i no pot assumir un lloguer actualitzat, en aplicació de la llei d'arrendaments urbans.

Identificada amb el Cementiri dels Llibres Oblidats descrit per l'escriptor Carlos Ruiz Zafón a la novel·la "L'ombra del vent", la llibreria Canuda avançarà així el seu tancament, ja que no pot renovar el contracte de lloguer, que venç el desembre del 2014. Santiago Mallafré ha acceptat una oferta de l'actual propietari de l'edifici per deixar abans el local, que es convertirà en una botiga de roba.

Tot i que encara no està determinada la data exacta del tancament, Mallafré preveu que serà el 31 d'octubre. La llibreria Canuda la va fundar el 14 d'abril del 1931 Ramon Mallafré Conill, el pare de l'actual propietari. Té una superfície de més de 600 metres quadrats i una nau amb un fons ple d'incunables i rareses, que supera els 200.000 llibres, entre elles moltes primeres edicions. Els pròxims dies començarà una campanya de liquidació amb ofertes de reducció de preus de fins al 50%.

A banda de la seva relació amb "L'ombra del vent", la llibreria Canuda s'inclou dins de les rutes literàries que es fan a Barcelona.
Anar al contingut