Imatge dels incidents a Barcelona durant la vaga general del 29-M.
Imatge dels incidents a Barcelona durant la vaga general del 29-M.
Barcelona

Imputats 22 mossos per haver ferit presumptament amb una pilota de goma un noi durant la vaga del 29 de març

Els informes de la policia no aclarien qui eren els agents que van actuar als voltants del lloc on hi va haver l'incident, i per això el magistrat els ha citat tots a declarar com a imputats. Al noi li van haver d'extirpar la melsa a causa del traumatisme.

RedaccióActualitzat
Un jutge de Barcelona imputa 22 agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra per haver ferit presumptament amb una pilota de goma un ciutadà, durant la vaga general del 29 de març de l'any passat. El noi va rebre l'impacte a la Gran Via i fruit d'aquest impacte d'un objecte encara per determinar va acabar perdent la melsa.

S'ha imputat tots els antiavalots que van sufocar els aldarulls que hi va haver entre la Gran Via i Balmes, a Barcelona, durant la manifestació d'aquell dia. El motiu és que el jutge no ha pogut determinar quins escopeters van disparar el projectil. Aquests agents hauran de comparèixer davant el magistrat a finals de la setmana vinent.

Fonts pròximes al cas han indicat que el jove va ser operat d'urgència hores després de rebre un impacte i que se li va haver d'extirpar la melsa. També apunten que l'hospital va determinar que les lesions eren compatibles amb l'impacte d'una pilota de goma. El sindicat autònom dels Mossos d'Esquadra considera que la resposta policial va ser proporcional a l'escenari de violència que es va viure aquell dia i que encara cal determinar que l'impacte sigui fruit d'una pilota de goma.

Avui han començat a declarar alguns dels testimonis d'aquest episodi i també coneguts de la víctima.
Anar al contingut