Llemotges/Montpeller/París

Sis detinguts a França en una triple operació contra l'aparell logístic d'ETA

La Guàrdia Civil i la policia francesa han actuat al centre i el sud de França i al sud-oest de París en una triple operació contra ETA, que de moment ha acabat amb sis detinguts.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil i la policia francesa han detingut sis persones a França en una triple operació contra ETA. Segons han informat fonts de la lluita antiterrorista, les autoritats franceses, en col·laboració amb la policia espanyola, han detingut dues persones a Blois, al sud-oest de París, dues al sud de Llemotges i dues més a Montpeller.

Fonts de la lluita antiterrorista consideren que s'ha aconseguit colpejar el nucli de l'aparell logístic d'ETA, el més actiu des del final de l'activitat terrorista. Segons la investigació, els detinguts integraven presumptament unes cèl·lules que abastien els membres d'ETA que es refugien a França i eren clau per mantenir la infraestrcutura de la clandestinitat.

Alguns dels detinguts estarien vigilant els amagatalls d'armes que no s'han entregat. El Ministeri de l'Interior espanyol ha destacat la col·laboració amb França i ha advertit que continuarà fins que ETA es dissolgui. El ministre Jorge Fernández Díaz ha aplaudit "la brillant operació" contra l'estructura d'ETA.

Entre els detinguts destaca Andoni Goikoetxea Gabirondo, expert en explosius i fugit des de la desarticulació del comando Ederra de l'organització. Segons han informat fonts del Ministeri de l'Interior francès, "cinc dels sis detinguts ja constaven al fitxer de les persones buscades".

Amb les d'aquest dimarts hi ha hagut onze detencions de presumptes membres d'ETA aquest any, totes menys una a França. L'operació es produeix després de dos comunicats en què ETA adverteix de les conseqüències que no s'hagi obert una negociació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut