Barcelona

Junqueras: "ERC no demana a ningú que sigui independentista, només que tots siguem demòcrates"

El debat sobre la declaració sobiranista al Parlament ha arrencat aquesta tarda amb la intervenció d'Oriol Junqueras, que ha destacat que avui la cambra "no decideix la independència, sinó el reconeixement d'un dret democràtic" que és el dels ciutadans a decidir el seu futur.

RedaccióActualitzat
El debat sobre la declaració sobiranista al Parlament ha arrencat aquesta tarda amb la intervenció d'Oriol Junqueras, president d'ERC, que ha destacat que "avui la cambra no decideix la independència, sinó el reconeixement d'un dret democràtic" que és el dels ciutadans a decidir el seu futur. "ERC no demana a ningú que sigui independentista, només que tots siguem demòcrates", ha afirmat Junqueras, que ha intervingut sense cap paper al davant.

Junqueras ha advertit que "en cap cas el marc legal pot condicionar la voluntat democràtica dels ciutadans", en referència al fet que el PSC s'ha quedat al marge de la proposta que han presentat conjuntament CiU, ERC i ICV-EUiA. El dirigent republicà ha remarcat que la proposta que aquests grups han sotmès al debat del ple "es pot resumir en una sola paraula: 'democràcia'" i ha argumentat que "el dret a decidir consisteix a no haver de demanar permís per decidir".

Respecte de les reticències que la paraula "sobirania" ha provocat en els socialistes, el cap dels republicans, que no ha exhaurit el temps de què disposava, ha destacat que "sobirania vol dir que per sobre de la voluntat del poble de Catalunya no hi ha res" i ha negat que la proposta de CiU, ICV-EUiA i els republicans sigui "sobiranista" perquè, segons ha subratllat, no proposa cap model, sinó només la necessitat de deixar parlar al poble.

Junqueras ha considerat que hi ha motius "d'urgència" perquè el poble català es pronunciï atenent a "necessitats econòmiques i socials" i a la "greu situació de crisi econòmica i les greus conseqüències socials" que té i que fan que Catalunya hagi de buscar "les millors eines possibles per resoldre les necessitats" dels seus ciutadans.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut