Imatge d'unes mans en un teclat d'ordinador. (Foto: Reuters)
Imatge d'unes mans en un teclat d'ordinador. (Foto: Reuters)
Xina

La Xina aprova una llei que permet eliminar d'internet comentaris o pàgines considerades il·legals

Les autoritats xineses han incrementat el control sobre internet. Una nova llei permet eliminar comentaris o pàgimes que continguin "informació il·legal". La mesura s'interpreta com un intent de la nova cúpula comunista de vigilar les opinions anònimes de la xarxa.

RedaccióActualitzat
L'assemblea popular, el màxim òrgan legislatiu xinès, ha aprovat una llei que legalitza la possibilitat de suprimir comentaris o pàgines amb "informació il·legal" i obliga els proveïdors a lliurar les dades a les autoritats. El govern xinès al·lega que vol garantir el dret dels ciutadans i la seguretat de la informació, però la mesura es veu com la voluntat de la nova cúpula comunista de controlar l'opinió dels internautes en un dels pocs espais en què pot ser anònima.  

Els proveïdors d'internet estaran obligats a aturar immediatament tota mena d'informació que es consideri il·legal i prendre les mesures pertinents, és a dir, registrar-la i eliminar-la. El document no especifica en cap cas què es considerarà una "informació il·legal", fet que obra les portes a una eliminació indiscriminada.

La nova legislació també obliga els usuaris de la xarxa a registrar-se amb el nom real davant dels proveïdors, cosa que a la pràctica pot suposar haver de presentar sempre el document d'identitat.
Anar al contingut