El dimissionari primer ministre italià, Mario Monti. (Foto: Reuters)
El dimissionari primer ministre italià, Mario Monti. (Foto: Reuters)
Roma

Monti rep el suport del Vaticà de cara a la seva hipotètica entrada en política

El diari oficial de la Santa Seu, "L'Osservatore Romano", publica un article que considera que l'oferiment d'"Il Professore" de repetir com a cap de govern suposa "una crida a recuperar el significat més alt i noble de la política".

RedaccióActualitzat
El dimissionari primer ministre italià, Mario Monti, continua sumant suports de cara a la seva possible entrada en política. Aquest dilluns, el diari oficial del Vaticà, "L'Osservatore Romano", publica un article signat per Marco Bellizi que considera que l'oferiment d'"Il Professore" de repetir com a cap de govern suposa "una crida a recuperar el significat més alt i noble de la política".

El diari vaticà creu que "anunciant el seu compromís amb la política, Monti pretén obrir la segona fase d'un programa reformador que només ha estat esbossat en el darrer any sobre al base de la conjuntura financera".

El suport del Vaticà se suma al que han expressat els darrers dies alguns partits i moviments de centre, arran del fet que diumenge passat Monti anunciés la seva disponibilitat per guiar les forces polítiques que adoptin el seu programa de cara a les eleccions del 24 i el 25 de febrer vinents.

Monti no pot presentar-se oficialment com a candidat en llistes electorals per la seva condició de senador vitalici, però sí que podria ser proposat com a primer ministre en cas que la llista a la qual expressi el seu suport durant la campanya electoral guanyés els comicis.

Mentrestant, dreta i esquerra observen amb recel els moviments de Monti. Aquest dimarts, el líder del Partit Demòcrata, Pier Luigi Bersani, ha demanat a l'encara primer ministre que es mantingui al marge de la carrera electoral i l'exprimer ministre Silvio Berlusconi ha tornat a carregar contra l'executiu tecnòcrata. Berlusconi, que paradoxalment es va oferir a retirar la seva candidatura si es presentava Monti, ha dit que les mesures adoptades per l'actual govern signifiquen "un tractament propi de l'Edat Mitjana, quan els malalts es curaven mitjançant una sagnia rere l'altra fins que al final morien".

Anar al contingut