L'alcalde de Celrà i el tinent d'alcalde revisant la documentació que els ha arribat del Jutjat (Foto:ACN)
L'alcalde de Celrà i el tinent d'alcalde revisant la documentació que els ha arribat del Jutjat (Foto:ACN)
Celrà

El govern espanyol porta als tribunals l'Ajuntament de Celrà per declarar-se territori català lliure i sobirà

El govern espanyol ha presentat un recurs contenciós administratiu que ha estat admès a tràmit contra l'acord del ple del 18 de setembre que va aprovar una moció en què Celrà es declarava territori català lliure i sobirà. L'alcalde del municipi considera la demanda una estratègia de l'Estat en la seva campanya de la por contra el dret a decidir de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha portat als tribunals l'Ajuntament de Celrà per haver declarat el municipi territori català lliure i sobirà. L'advocada de l'estat ha presentat un recurs contenciós administratiu que ja ha estat admès a tràmit contra l'acord del ple del 18 de setembre que va aprovar la moció. Dels onze regidors que hi ha al consistori, tots menys el portaveu de CiU, que es va abstenir, van donar suport a l'escrit. Al contenciós presentat per la delegació del govern espanyol s'impugna el text perquè es considera que "la resolució no s'ajusta a Dret".

L'Ajuntament de Celrà està governat per la CUP i ICelrà. A l'edifici només onegen la senyera i l'estelada i s'han considerat com a dies laborables tant el 12 d'octubre com el 6 de desembre. L'alcalde, Dani Cornellà, considera que la demanda és una estratègia contra els municipis que han donat suport a aquesta iniciativa i un pas més en "l'espiral de violència judicial i política espanyola" contra la voluntat de Catalunya d'exercir el dret a decidir. Cornellà creu que l'Estat utilitzarà "tots els seus recursos" al seu abast per impulsar una "campanya de la por" i intentar que Catalunya no faci la consulta. "És totalment sorprenent que el que no poden guanyar a les urnes ni a Celrà ni a la majoria de municipis de Catalunya intentin imposar-ho denunciant els ajuntaments".

Més de 180 ajuntaments catalans han aprovat mocions similars a la de Celrà que ara ha recorregut el govern espanyol.


Anar al contingut