Al monestir de Ripoll, hi oneja la senyera
Al monestir de Ripoll, hi oneja la senyera
Ripoll

Recollida de firmes perquè l'estelada onegi al campanar del monestir de Ripoll

A Ripoll ha començat una recollida de firmes per demanar al bisbat de Vic que posi l'estelada al campanar del monestir, on actualment hi ha la senyera. La campanya, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana al Ripollès, ha començat aquest cap de setmana i en dos dies ja ha recollit gairebé 600 adhesions.

RedaccióActualitzat
A Ripoll ha començat una recollida de firmes per demanar al bisbat de de Vic que posi l'estelada al campanar del monestir de Santa Maria, on actualment hi ha la senyera. La campanya, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana al Ripollès, ha començat aquest cap de setmana i en dos dies ja ha aconseguit gairebé 600 adhesions.

El coordinador de l'Assemblea a la comarca, Jofre Domènec, ha explicat per què volen posar l'estelada al campanar del monestir.

"És un dels monuments més emblemàtics de Catalunya, dintre hi ha enterrat el fundador de la dinastia nacional catalana, Guifré el Pilós, i creiem que en aquest procés cap a la sobirania completa que està vivint el nostre país necessitem que aquest símbol tan important per al país tingui l'estelada, que és la bandera que ens guia fins a la independència."

L'Assemblea fa 2 mesos que treballa en aquesta iniciativa i la negativa ha arribat del bisbat de Vic, ja que tant la parròquia de Ripoll com el patronat del monestir hi estaven d'acord. La recollida de firmes encara continua aquesta setmana, i també es pot firmar per internet.




Anar al contingut