Barcelona

Un militar retirat alerta d'un corrent a l'exèrcit a favor d'intervenir a Catalunya

El tinent general de l'exèrcit Pedro Pitarch, actualment a la reserva, ha explicat a Catalunya Informació que hi ha militars, tant actius com a la reserva, que insten públicament a trencar la disciplina i l'ordre legal establert.

Catalunya RàdioActualitzat
El tinent general de l'exèrcit Pedro Pitarch, actualment a la reserva, ha admès a Catalunya Informació que hi ha una corrent d'opinió dins de les forces armades a favor d'una intervenció militar a Catalunya. Pitarch ha explicat que hi ha militars, tant actius com a la reserva, que insten públicament a trencar la disciplina i l'ordre legal establert.

I ho fan a través de les xarxes socials i de fòrums. El mateix Pitarch ha reconegut que ha rebut "centenars" de missatges que, "en alguns casos, semblen fomentar l'incompliment de la llei".

Pitarch, que va passar a la reserva fa tres anys, ha dit que no tem, de moment, que aquestes amenaces es materialitzin. Tanmateix, ha assenyalat que els militars són molts sensibles als canvis polítics i, concretament, a les reinvindicacions sobiranistes de Catalunya.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut