Un assortidor de benzina
Un assortidor de benzina
Madrid

L'IPC baixa 6 dècimes al novembre i deixa la inflació en el 2,9%

Segons les dades de l'IPC avançat que acaba de publicar l'Institut d'Estadística, aquesta baixada és conseqüència del descens de preus de carburants i lubricants.

RedaccióActualitzat
L'IPC baixa sis dècimes al novembre i se situa en el 2,9%. Segons les dades de l'IPC avançat que acaba de publicar l'Institut d'Estadística, aquesta baixada és conseqüència del descens dels preus dels carburants i lubricants.

L'indicador avançat de la inflació és orientatiu i s'ha d'acabar de confirmar amb les dades definitives que es publicaran el pròxim dia 13 de desembre, tot i que habitualment no acostuma a variar gaire.

La taxa interanual de la inflació del novembre és la més important de l'any perquè és la que el govern espanyol pren com a referència a l'hora de compensar els pensionistes per la pèrdua de poder adquisitiu. El govern espanyol ha insistit que actualitzarà les pensions, tot i que encara no ha concretat com ho farà. Prenent l'alça de l'IPC, el govern Rajoy hauria d'afegir 3.800 milions per revaloritzar les pensions.

Tenint en compte que les pensions aquest any van augmentar un 1%, aquest 2,9% d'inflació suposa una diferència de gairebé 2 punts percentuals.
Anar al contingut