Esquema de la pròtesi implantada al rei
Esquema de la pròtesi implantada al rei (EFE)
Madrid

El rei ja "s'aixeca i es mou amb naturalitat" amb ajuda de dues crosses

Segons el comunicat de l'Hospital Quirón San José de Madrid, després de la intervenció quirúrgica realitzada divendres, Joan Carles ha tingut una evolució "molt positiva i ha pogut descansar", aquesta nit.

RedaccióActualitzat
El rei ja "s'aixeca i es mou amb naturalitat" amb ajuda de dues crosses després de l'operació de maluc a què va ser sotmès divendres, segons el comunicat mèdic de l'Hospital Quirón San José de Madrid emès pels doctors que l'han operat.

Segons el comunicat llegit pel director gerent de l'Hospital Quirón San José de Madrid, Javier de Joz, després de la intervenció quirúrgica feta divendres passat, Joan Carles ha tingut una evolució "molt positiva i ha pogut descansar, de nou", aquesta nit.

A més, segons el previst, ahir  a la tarda es van iniciar les sessions de recuperació intensiva, amb massatge de drenatge i mobilitzacions actives i passives. A primera hora d'aquest matí se li ha fet la segona cura al rei i segueix amb el programa d'exercicis previst.

La recuperació "evoluciona satisfactòriament i actualment s'aixeca i es mou amb naturalitat", amb l'ajuda de dues crosses.

Joan Carles es va operar divendres d'un maluc en una cirurgia dirigida pel traumatòleg Ángel Villamor, que ja ha operat el monarca en ocasions anteriors del maluc, genoll i tendó d'Aquil·les.

El president del govern, Mariano Rajoy, acudirà aquest diumenge a l'hospital per visitar al rei, al voltant de les 13.30 hores.

Aquesta ha estat la desena operació del monarca des dels anys 80 i l'han fet set mesos després que li van reconstruir amb una pròtesi el maluc dret, desgastat per l'artrosi i que es va fracturar després de caureen el seu polèmic viatge de caça a Botswana.

Anar al contingut