Berlín

Merkel defensa que la decisió de demanar un rescat correspon exclusivament al govern de Rajoy

Ho ha dit en un discurs al Bundestag, el Parlament alemany, hores abans que comenci a Brussel·les la cimera de caps d'estat i de govern dels Vint-i-set, on la situació econòmica d'Espanya serà una de les prioritats. Merkel també ha defensat que la Comissió Europea pugui vetar pressupostos nacionals.

RedaccióActualitzat
La cancellera alemanya, Angela Merkel, evita mullar-se i insisteix que la decisió de demanar el rescat "l'ha de prendre Espanya en solitari". Ho ha dit en un discurs al Bundestag, el Parlament alemany, hores abans que comenci a Brussel·les la cimera de caps d'estat i de govern dels Vint-i-set, on la situació econòmica d'Espanya serà una de les prioritats. "Ho he deixat clar en les meves converses amb el president espanyol una vegada i una altra", ha assegurat.

En el seu discurs, la cancellera ha afegit que tothom coneix l'informe sobre les necessitats de recapitalització de la banca espanyola, així com les condicions establertes en el mecanisme de rescat. A l'agenda oficial de la cimera no hi ha el rescat espanyol, però sí que s'hi parlarà de la compra de bons sobirans del BCE, un mecanisme que pot ser suficient per donar un respir al deute amb un rescat virtual, sense que s'activi.

Merkel també ha defensat que la Comissió Europea pugui vetar pressupostos dels estats membres i s'ha referit també als nous mecanismes de supervisió bancària europea, que també es debatran a partir d'avui a la cimera. Rajoy ja va manifestar aquest dimecres a la cancellera el seu desig d'accelerar la unió bancària, un dels pactes assolits en el Consell Europeu del juny. Alemanya, però, no amaga les seves reticències i dóna prioritat a l'avanç en la unió fiscal entre els Estats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut