Madrid

El govern espanyol està disposat a reformar el finançament autonòmic

L'endemà de la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy, que va servir per enterrar el projecte del pacte fiscal per a Catalunya, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que el govern espanyol està disposat a reformar aquesta legislatura l'actual model de finançament autonòmic a Espanya.

RedaccióActualitzat
L'endemà de la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy, que va servir per enterrar el projecte del pacte fiscal per a Catalunya, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que el govern espanyol està disposat a reformar aquesta legislatura l'actual model de finançament autonòmic a Espanya.

Després del consell de ministres, la vicepresidenta diu que la sortida al conflicte amb Catalunya passa per estudiar una millora del finançament en el marc d'una negociació conjunta amb totes les comunitats.

A banda d'això, la vicepresidenta ha mantingut el discurs oficial. En l'esperada compareixença, la primera d'un membre del govern espanyol després de la trobada, Sáenz de Santamaría ha reiterat els arguments esgrimits per La Moncloa amb un fred comunicat.

La vicepresidenta ha dit que el president espanyol no s'apartarà de l'ordenament jurídic, que l'"oposició serena" al concert econòmic va anar acompanyada d'una "sincera invitació al diàleg" i que "la inestabilitat política afegeix crisi a la crisi".

La vicepresidenta espanyola ha respost a les declaracions del portaveu Francesc Homs, que ha parlat dels possibles escenaris després de les eleccions, assegurant que l'executiu espanyol farà complir la llei i ha tornat a apel·lar al sentit de responsabilitat.

El govern espanyol no contempla la possibilitat d'un referèndum perquè els catalans decideixin sobre la independència. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sàenz de Santamaria, ha dit que en l'actual marc jurídic hauria de ser tot el poble espanyol el que hauria de decidir sobre aquesta qüestió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut