Imatge aèria del temple sikh
Imatge aèria del temple sikh
Milwaukee

Set morts i diversos ferits en un altre tiroteig als Estats Units, aquest cop en un temple sikh

Els fets han passat en un temple sikh als afores de Milwaukee, a l'estat de Wisconsin. Segons la policia, hi ha almenys set morts, entre els quals hi hauria el presumpte autor. Fa només dues setmanes, un tiroteig en una sala de cine a Colorado va causar dotze morts.

RedaccióActualitzat
Com a mínim set persones van morir i diverses més van resultar ferides en un tiroteig que hi va haver ahir en un temple de la comunitat sikh als afores de Milwaukee, estat de Wisconsin. Entre els morts també hi ha l'agressor.

L'agressor ha estat identificat com Wade Michael Page, de 40 anys, i va ser membre de les Forces Armades nord-americanes, encara que estava retirat.

Les autoritats nord-americanes investiguen si Page pertanyia a un grup racista blanc, tal com ha dit Southern Poverty Law Center, entitat que fa seguiment de grups anomenats "supremacistes" als Estats Units.

L'organització sosté que Page és un "neonazi frustrat" que va ser líder de la banda "End Apathy", que feia apologia racista del poder dels blancs. L'organització afegeix que té dades que l'any 2000 Page intentar comprar articles de l'Aliança Nacional neonazi, un dels grups racistes més importants dels Estats Units.

Segons els mitjans de Milwaukee, el tiroteig va començar a les 10 del matí quan unes 50 persones estaven reunides per assistir a l'ofici religiós matinal. Un dels membres de la comunitat sikh.

Aquesta no és la primera vegada que Oak Creek viu un tiroteig així. El 2005, un home anomenat Terry Ratzmann va disparar i va matar set persones i després es va suïcidar en una reunió religiosa en un hotel.

El president dels Estats Units, Barack Obama, vol reforçar les lleis que regulen la venda d'armes, després del tiroteig de diumenge contra un temple sikh a Wisconsin en què van morir set persones.

En la seva habitual roda de premsa diària, el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, va tornar a condemnar el "horrible incident" en què també va morir el suposat responsable del tiroteig.

Sobre la violència generada per les armes, Carney va declarar que el president Obama dóna suport "mesures de sentit comú" per protegir la Segona Esmena de la Constitució, que consagra el dret dels nord-americans a la tinença d'armes.

En aquest sentit, va continuar, Obama dóna suport millorar una llei que restringeix la venda d'armes d'assalt.



Anar al contingut