0-NouIPad
San Francisco / Londres

Apple presenta un nou iPad amb pantalla Retina Display i una resolució de 2048 per 1536

El grup informàtic nord-americà Apple ha presentat aquest vespre la tercera versió de la seva tauleta tàctil iPad, dotada de millor qualitat d'imatge gràcies al major nombre de píxels i una millor resolució de pantalla que en models anteriors. En una conferència de premsa a San Francisco, als EUA, retransmesa per videoconferència a Londres, Apple ha precisat que el nou iPad té "retina display", que ja equipa els seus iPhones més recents. La nova tauleta sortirà a la venda el 16 de març a 499 dòlars el model més senzill de 16 GB. A Espanya, es comercialitzarà a partir del dia 23.

Actualitzat
Com s'esperava, el nou iPad té pantalla "retina display". Apple ha utilitzat aquesta tecnologia en l'iPhone 4 i el 4S. En el cas de l'iPad, Apple ha promès una qualitat incomparable gràcies a una resolució de 2048 per 1536 píxels, amb 264 punts per polzada.

Per treure rendiment a aquesta pantalla, Apple ha decidit utilitzar un nou processador. Es tracta de l'A5X, un xip de quatre nuclis que promet explotar les possibilitats gràfiques del dispositiu i elevar-ne el rendiment a un nou nivell. Com és habitual, Apple no ha concretat la velocitat del xip.

A aquestes possibilitats, s'hi afegeix una nova càmera, més potent, de 5 megapíxels. Segons Apple, té una tecnologia com la de l'iPhone 4S i permet gravar vídeos en 1080p. Té estabilitzador d'imatge i confirma l'aposta d'Apple pel món fotogràfic. La bateria té una durada de 10 hores amb connexió 3G i de 9 amb 4G.

Els preus: 499 dòlars l'iPad 16 GB, 599 dòlars el de 32 GB i 699 dòlars el de 64 GB. Amb connexió 4G, cal sumar-hi 30 dòlars més.
Anar al contingut