Barcelona

El govern obre diàleg amb els professors i assegura que convocaran 100 noves places

Quan se celebra la jornada de vaga a les universitats públiques contra els efectes de les retallades, que, segons la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública comportaran l'acomiadament de més de 700 treballadors de la Universitat, el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ho ha desmentit.

RedaccióActualitzat
En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Castellà ha assegurat: "Obrirem una convocatòria de 100 noves places per incorporar la universitat i en els propers 10 anys s'incorporaran 1.000 nous professors", gràcies a les jubilacions.

En qualsevol cas, Castellà s'ha ofert a dialogar amb els membres de la plataforma per aclarir les dades. Una oferta de diàleg que ja han acceptat els professors. Pel representant d'aquest col·lectiu, Ermengol Gassiot: "És una bona oportunitat que ens puguem asseure per clarificar conceptes i contrastar aquest desgavell de xifres perquè realment les dades que ara tenim són totalment contradictòries amb les que ens ha donat el govern".

Les universitats públiques catalanes ja van veure rebaixat el seu pressupost gairebé d'un 14% l'any passat i aquest any tindran prop d'un 2% menys d'ingressos públics.

Ramírez alerta sobre la manca d'esperança instal·lada en la societat

Per la seva banda, en una entrevista a "Els matins" de TV3, el rector de la Universitat de Barcelona confia que es mantingui el to pacífic de les protestes. Dídac Ramírez creu que hi ha motius per sortir al carrer, i que ell mateix ho faria, i ha alertat contra el sentiment de falta d'esperança que, segons ell, s'ha instal·lat en la societat.

En canvi, pel secretari d'Universitats i Recerca, la vaga i les mobilitzacions d'aquest 29-F s'emmarquen en un context polític que va més enllà de les retallades. En una entrevista telefònica, ara a "Els matins" de TV3, Castellà ha assegurat que va ser l'any passat quan es van fer els ajustos més importants a les universitats, i aleshores no va haver-hi cap acte de protesta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut