Madrid

Garzón: "La meva consciència està tranquil·la"

El judici contra el jutge Baltasar Garzón ha quedat vist per a sentència aquest dimecres després d'escoltar les diferents parts representades durant la vista oral. Garzón està acusat de prevaricació per investigar els crims del franquisme.

RedaccióActualitzat
Garzón s'ha justificat dient que va actuar en la investigació per evitar l'oblit de les víctimes i per mirar d'aconseguir que no hi hagi "falta de memòria".

Abans de les explicacions finals del jutge, l'acusació popular exercida pel sindicat Manos Limpias i l'associació Libertad e Identidad ha mantingut la seva petició de 20 anys d'inhabilitació per a Garzón per prevaricació. La fiscalia i la defensa en demanen la lliure absolució.

En el seu informe final, l'advocat de Manos Limpias, Joaquín Ruíz Infante, ha acusat Garzón d'obrir una causa general per jutjar "un moviment i una època" i ha subratllat que va actuar amb criteri diferent quan l'any 1998 va rebutjar jutjar la matança de Paracuellos del Jarama, on les víctimes no van ser del bàndol republicà.













NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut