Participants a la manifestació amb les mans enlaire i fotografies del magistrat. (Foto: EFE)
El magistrat serà jutjat a partir de dimarts per voler investigar els crims del franquisme. (Foto: EFE)
Madrid

Milers de persones denuncien l'intent de desprestigiar Garzón al Suprem

Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge al migdia a Madrid, convocats per la plataforma "Solidarios con Garzón", per protestar per les causes judicials que el Tribunal Suprem manté obertes contra el magistrat. La manifestació ha iniciat la marxa davant el Tribunal Suprem, on dimarts començarà el judici contra Baltasar Garzón per haver-se declarat competent per investigar crims de la Guerra Civil i el franquisme.

RedaccióActualitzat
Els secretaris generals d'UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández-Toxo, el líder d'Esquerra Unida, Cayo Lara, els socialistes Pedro Zerolo i Soraya Rodríguez i actrius com Pilar Bardem, Marisa Paredes i Lola Herrera, entre altres, han participat en la protesta.

Els assistents han defensat la legitimitat de Garzón per investigar la repressió franquista, lamentat que es posi en dubte l'actuació d'un home  que ha intentat aplicar amb valentia la llei de memòria històrica i alertat que s'estan posant "ponts de plata" a la corrupció i un mur de silenci al genocidi franquista.


Anar al contingut