San Francisco

Tim Cook, el nou home fort d'Apple

Amb la seva renúncia al càrrec, Steve Jobs recomanava que fos la seva mà dreta, Tim Cook, qui el substitueixi com a conseller delegat de l'exitosa companyia Apple. Però, qui és Tim Cook? Lluny del caràcter del seu predecessor, al fins ara director d'operacions d'Apple se'l coneix per haver liderat tots els moviments de la companyia amb eficiència i per la seva addicció a la feina.

Actualitzat
Cook ja fa una trentena d'anys que treballa en la indústria tecnològica. Després de deixar la vicepresidència de Compaq i de dotze anys al capdavant de la rival IBM, Cook va entrar a Apple el 1998. No va ser fins al 2004 que el nou director d'Apple assumia la direcció de les operacions de la companyia, on va reduir costos i hi va aportar, asseguren els experts, racionalitat i eficiència per convertir-la en una de les empreses més solvents del món. I és que la companyia de la poma ha aconseguit multiplicar per 34 el valor que tenia fa onze anys i, ara com ara, té més diners en efectiu que la primera economia mundial, els Estats Units.

Poc se sap de la vida personal de Cook. Fill d'un constructor naval i una mestressa de casa, el fins ara director d'operacions d'Apple va néixer el novembre de 1960 a Robertsdale, un petit poble d'Alabama, i es va llicenciar com a enginyer industrial. També té un MBA d'administració d'empreses. A més, és un gran aficionat als esports. És un obsés del gimnàs, la bicicleta i el muntanyisme, i li encanta el futbol americà. Sobre els seus ídols, Bob Dylan, Lance Amstrong i Robert Kennedy.

El caràcter de Cook està lluny del del seu predecessor, un geni força irascible, segons les persones que el coneixen. Se'l coneix, doncs, per ser una persona molt tranquil·la i sovint se'l descriu com "addicte a la feina". Un dia qualsevol, Cook pot enviar correus electrònics als seus col·laboradors a quarts de cinc de la matinada i sovint organitza reunions diumenge a la nit per preparar la setmana.

Cook assumirà el càrrec després que el fins ara conseller delegat d'Apple, Steve Jobs, hagi renunciat al seu càrrec i l'hagi recomanat per substituir-lo. A la carta, Jobs constata que ha arribat el dia en què no es pot fer càrrec de les obligacions que li comporten la feina de director executiu, i que per això plega. No ha donat més explicacions, però totes les especulacions apunten que el seu estat de salut ha empitjorat.

A partir d'ara, Jobs continuarà a l'empresa com a president del consell d'administració. Diu que espera seguir contribuint a l'èxit d'Apple des d'aquest nou càrrec i augura que els dies més brillants de la companyia encara han d'arribar. Caldrà esperar ara si Cook n'està a l'altura.
Anar al contingut