Barcelona

Pluja de crítiques a l'oposició per l'anunci de rebaixar els impostos a les rendes altes

L'anunci del conseller d'Economia que el govern rebaixarà l'IRPF a les rendes més altes ha provocat una pluja de crítiques, tot i que l'executiu ha deixat clar que no ho aplicarà fins que la situació de l'economia ho permeti. L'oposició creu que està fora de lloc, especialment en un moment de retallades com l'actual.

Actualitzat
El líder de l'oposició, Joaquim Nadal, considera que la mesura anunciada per Mas-Colell, que beneficiaria uns 50.000 contribuents amb rendes superiors als 120.000 euros anuals i seria una correcció a l'alça de dos punts aprovada pel tripartit, és "improcedent". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que "respon a una improvisació o a una especulació intel·lectual del conseller més pròpia de l'acadèmic que és que no pas d'un conseller, que és el que li toca ser".

Per ERC, és una "paradoxa" que el govern de CiU estigui reclamant el pagament del fons de competitivitat i alhora es plantegi rebaixar l'IRPF a les rendes altes i suprimir l'impost de donacions. Joan Ridao ha afegit que "ara ja sabem en què consisteix un govern 'business friendly': a abaixar els impostos als directius de les empreses".

Iniciativa ha titllat de "descarada" la rebaixa d'impostos als més rics. "Aquest és un govern que té diners per eliminar l'impost de successions per a 500 famílies i per abaixar-lo a qui guanya més de 120.000 euros l'any", ha criticat Joan Herrera, per qui el govern aplica retallades "sense equitat".


Anar al contingut