Estats Units

Mor l'actriu Elizabeth Taylor, una de les grans llegendes de Hollywood

L'actriu britànica nord-americana Elizabeth Taylor ha mort aquest dimecres als 79 anys. Taylor, considerada una de les millors i més atractives actrius del segle XX, feia dos mesos que estava ingressada per símptomes d'insuficiència cardíaca congestiva. Aquesta patologia impedeix que el cor bombegi prou sang oxigenada per satisfer les necessitats dels altres òrgans del cos, dificulta la respiració i genera sensació de fatiga. Liz Taylor va guanyar en dues ocasions l'Oscar pels seus papers a "Una dona marcada" (1960) i "Qui té por de la Virginia Wolf" (1966). Feia 10 anys que Taylor estava retirada.

Actualitzat
Liz Taylor va néixer a Londres el 1932. Als set anys va emigrar als Estats Units, on es va quedar tota la vida. Va debutar als 11 anys, amb la pel·lícula "Lassie torna a casa" i a aquest primer èxit va encadenar-lo amb "Donetes".

L'actriu ha estat una de les grans llegendes de Hollywood. Els seus trets més característics van ser els ulls violeta i les seves grans interpretacions en pel·lícules com "La gata sobre la teulada de zinc", "Gegant", "Cleopatra" o "Jane Eyre".

Liz Taylor va rebre el seu primer Oscar l'any 1961 pel seu paper a "Una dona marcada". L'any 1963, durant el rodatge de "Cleopatra" va conèixer un dels grans amors de la seva vida: Richard Burton, amb qui, a banda del matrimoni, va rodar un total d'11 pel·lícules, entre les quals, "Qui té por de Virginia Wolf", film pel qual Liz Taylor va guanyar el segon Oscar, el 1966.

La vida de l'actriu va estar marcada per les grans addiccions -a banda del cinema- a l'alcohol i el luxe, i per vuit matrimonis, dos dels quals, amb Richard Burton.

La seva última aparició a la gran pantalla va ser a la pel·lícula "Els Picapedra". Feia 10 anys que Taylor estava retirada. Els últims anys de la seva vida va dedicar part del temps a promoure la lluita contra diverses malalties com el càncer i la sida.

Elisabeth Taylor patia del cor des de feia anys i va ser operada el 2009 d'una fuga en una vàlvula cardíaca, una intervenció que en paraules de l'actriu va sortir "perfectament bé ". A més de tenir diverses pneumònies al llarg de la seva vida, Taylor va superar en els últims anys problemes d'esquena, diverses operacions de maluc i, fins i tot, un tumor benigne al cervell que li van extirpar el 1997.

L'actriu ha mort aquest dimecres després de dos mesos ingressada per símptomes d'insuficiència cardíaca congestiva. Taylor podria ser enterrada al cementiri Westwood Village Memorial Park de Los Angeles, on la seva família té un nínxol i on hi ha Marilyn Monroe i Natalie Wood.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut