Palma

Matas justifica la contractació sense concurs de Calatrava per a l'òpera de Palma perquè és "únic al món"

L'expresident balear Jaume Matas torna a declarar davant del jutge. Aquesta vegada, Matas compareix com a imputat per presumptes irregularitats en l'adjudicació del projecte de l'òpera de Palma a l'arquitecte Santiago Calatrava. Es tracta d'un cas que s'investiga dins la macrocausa del Palma Arena. Matas ha assumit la responsabilitat de triar Calatrava i ha justificat la contractació sense concurs previ del prestigiós arquitecte per ser una persona "molt qualificada tècnicament i artísticament". Per ser "únic al món", ha dit.

Actualitzat
Jaume Matas ha arribat als jutjats de Palma amb el seu advocat, Rafael Perera, i a l'entrada l'esperaven diverses persones que li han dit "xoriço" i "lladre".

Aquest cas de suposada corrupció durant la legislatura passada investiga el projecte de l'òpera de Palma que va dissenyar l'arquitecte Santiago Calatrava. Un projecte que a l'executiu balear li va costar 1,2 milions d'euros i que mai va arribar a presentar-se per la proximitat de les eleccions.

L'expresident de les Illes Balears i exministre de Medi Ambient del PP ha assumit davant del jutge la seva responsabilitat sobre l'elecció de l'arquitecte valencià perquè realitzés el projecte de l'òpera de Palma, i ha defensat la legalitat de la seva contractació sense concurs previ per ser una persona "molt qualificada tècnicament i artísticament".

El fiscal i la defensa

El fiscal Pedro Horrach demana una fiança civil d'1,6 milions d'euros i considera que el contracte per construir l'òpera de Palma va ser "un muntatge" de Matas per beneficiar Calatrava i treure'n rèdit polític.

La defensa de Jaume Matas ha qualificat les acusacions de "falsedats". Matas defensa que el projecte no era una quimera per obtenir rèdit electoral sinó una idea que es podia realitzar, d'impuls polític i d'interès públic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut