Esports

La selecció catalana d'esquí de muntanya no participarà en els campionats d'Espanya

El combinat català renuncia a participar en competicions estatals per la situació política

Selecció catalana d'esquí de muntanya (Miquel Taverna/FEEC)

La selecció catalana d'esquí de muntanya ha decidit no participar als Campionats d'Espanya per la situació política que viu el país. La selecció, que pertany a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, se centrarà en proves d'àmbit europeu o de la Copa del Món, segons ha assegurat Joan Cardona, seleccionador català, a Catalunya Ràdio.

"No es participarà a cap prova del Campionat d'Espanya. Amb la situació política que estem visquen és una solució coherent. Els corredors si hi volen anar a nivell personal, hi poden anar. Però nosaltres com a selecció és més important dirigir els esforços cap a les competicions internacionals que són obertes"

La selecció catalana començarà la seva concentració el 19 de novembre al 2 de desembre amb una estada als Alps.

Les principals proves de competicions europees on participarà el combinat català seran la Pierre Menta, a França, del 14 al 17 de març, i el Tour de Rutor, a Itàlia. 

Joan Cardona no enten que la resta de seleccions catalanes no facin el mateix "perquè aquest és un tema que incubeix una mica a tothom. Les Federacions formen part de Catalunya i s'han de mullar una miqueta"