El FC Barcelona manté el factor camp en les semis després de tornar a derrotar l'Unicaja en el Palau (91-70)

Els blaugrana dominen clarament la seva sèrie al millor de cinc partits contra l'Unicaja després d'haver guanyat els dos primers disputats en el Palau Baugrana. Ara només necessita una altra victòria per passar a la final.

Daniel AlentoActualitzat

La solidesa de la parella de bases del FC Barcelona, Tomas Satoransky (19 punts, 7 assistències) i Marcelinho Huertas (14 punts) ha estat una de les claus en la victòria del seu equip davant l'Unicaja en el segon partit de la seva sèrie de semifinals de la Lliga Endesa per 91 a 70. Els directors de joc han estat ben acompanyats pels punts de Justin Doellman (14 punts, 5 rebots).

L'entrenador Xavi Pascual, conscient que l'Unicaja pujaria el nivell físic en el segon partit de la sèrie, ha posat en el cinc titular Tomas Satoransky, Brad Oleson, Deshaun Thomas, Maciej Lampe i Ante Tomic (8 punts, 5 rebots, 4 assistències). El pivot croata rebia dobles marcatges dels seus rivals cada cop que tenia la pilota. Entre ell i Satoransky han aportat els primers punts del Barça. Els exteriors malaguenys, ben marcats en el primer duel, han anotat els seus primers 5 llançaments triples (2 de Ryan Toolson, 2 de Carlos Suárez, 1 de Jayson Granger), posant- se al davant en el marcador fins que Satoransky els ha donat resposta (11 punts en els primers 10 minuts). El primer quart ha acabat amb empat a 23.

L'entrada de Marcelinho Huertas en el segon quart ha donat més alegria al joc ofensiu blaugrana. El parcial encaixat pels visitants des del seu màxim avantatge en el període anterior ha estat de 18 a 4 després d'un cop de dits de Tibor Pleiss (34-25). La contribució defensiva del pivot, i ofensiva aprofitant les assistències dels seus companys, també ha estat destacada. Primer Àlex Abrines amb 2 triples d'una tacada, i després Huertas amb 6 punts seguits han posat contra les cordes, 15 punts a sota, l'Unicaja. Al descans el resultat era de 50 a 37.

Tomic ha obert el tercer quart amb 3 assistències, la primera per un triple de Justin Doellman i les altres per dues cistelles fàcils de Satoransky. Pleiss ha entrat per donar descans al seu company però s'ha lesionat el turmell dret. L'entrenador de l'Unicaja Joan Plaza ha intentat variar la dinàmica negativa pels andalusos posant en joc un quintet petit amb Suárez de quatre. La tàctica li ha donat com a benefici un parcial de 2 a 8. Els jugadors del Barça han intentat sense l'èxit desitjat ficar pilotes interiors a un Lampe (8 punts, 6 rebots) ben defensat. Al final del quart el marcador era de 67 a 55.

Marcelino Huertas ha esvaít els dubtes blaugrana en atac en el començament de l'últim quart amb un triple. Navarro, conscient que no tenia el dia (0 de 4 en el llançament), ha demanat el canvi. Bostjan Nachbar, poc participatiu, també ha anat a la banqueta per tornar en el tram final del matx. Cap dels dos equips aconseguia anotar amb regularitat, però com a mínim el FC Barcelona controlava el rebot. Amb el partit sentenciat, Mario Hezonja (5 punts, 3 rebots, 3 assistències i 3 recuperacions en 11 minuts) ha intentat aprofitar els minuts de que ha disposat per reintegrar-se a la dinàmica en pista de l'equip. L'aler ha posat la rúbrica amb una gran esmaixada al contraatac en l'últim segon.