El FC Barcelona obre la semifinal contra l'Unicaja amb una pallissa que deixa enfonsats els malaguenys (91-60)

El FC Barcelona ha estat molt superior a l'Unicaja en el partit que obria la semifinal que enfronta tots dos conjunts. Els de Xavi Pascual han guanyat amb un resultat que pot deixar molt tocada la moral del rival.

Daniel AlentoActualitzat

La pallissa que el FC Barcelona li ha clavat a l'Unicaja (91-60) en el primer partit de la semifinal que els enfronta pot passar factura als andalussos de cara a la resta de la sèrie. Els malaguenys, que van acabar la lliga regular immersos en una crisi de resultats, hauran de treballar psicològicament per recuperar els ànims.

El Barça ha manat en el marcador des de la primera cistella, amb la bona direcció de Tomas Satoransky (14 punts, 5 rebots, 5 assistències), la lluita de Deshaun Thomas (12 punts) i els punts a la pintura d'Ante Tomic (13 punts, 7 rebots, 3 assistències). Un triple del base txec ha donat 9 punts de marge als locals, 16 a 7. Amb l'entrada de jugadors de refresc el joc blaugrana ha perdut ritme i encert, però Joan Carles Navarro, amb dues cistelles consecutives, ho ha solventat elevant la diferència fins els 10 punts, 21 a 11. El quart ha acabat 23 a 11 després de dos punts de Justin Doellman al límit del temps.

Fran Vázquez (10 punts, 4 rebots) ha intentat liderar la remuntada de l'Unicaja en els primers minuts del segon quart. Als seus companys, però, els ha faltat encert mentre a l'altre bàndol a Marcelinho Huertas (12 punts, 4 assistències) se li escalfava el canell. De nou amb Satoransky, Thomas i Tomic en pista, el Barça ha trencat el partit. Satoransky i Àlex Abrines, han encadenat dues espectaculars esmaixades. Un nou triple del txec ha tancat la primera part amb el marcador de 49 a 29.

En el tercer quart un Barça sense pressió ha trobat l'encert. Amb un secundari com Brad Olesson assumint el rol d'estrella (els seus 12 punts en aquest quart), la renda dels de Pascual ha pujat fins els 35 punts. Si els andalusos confiaven en la remuntada, ben aviat s'han quedat sense esperances d'aconseguir-ho. Mario Hezonja s'ha retrobat amb l'anotació gràcies a un triple en els últims segons d'aquest tercer període.  L'Unicaja, totalment noquejat, només desitjava que els minuts passessin ràpidament. Els mateixos minuts que han servit Juan Carlos Navarro per situar-se com el jugador que ha disputat més minuts en els play-off de l'ACB superant el 3.365 d'Alberto Herreros.