Messi celebra un dels seus dos gols contra l'Sporting (EFE)

El Barça no falla a El Molinón i obre forat al capdavant de la Lliga (1-3)

Els blaugranes, amb un doblet de Messi i un altre gol de Luis Suárez, s'han imposat a l'Sporting i es distancien a sis punts de l'Atlètic de Madrid i a set del Reial Madrid en la classificació

David CarballoActualitzat

Luis Enrique ha viscut un partit especial en el seu retorn a El Molinón com a entrenador del FC Barcelona. El tècnic asturià, tot i introduir algunes rotacions a l'onze titular, no ha tingut pietat de l'Sporting i ha fet jugar d'inici el trident de luxe format per Messi, Luis Suárez i Neymar. El Barça, amb un doblet de Messi i un altre gol de Luis Suárez, ha sumat un triomf per 1 a 3 que li permet obrir un forat de sis punts respecte a l'Atlètic de Madrid i set sobre el Reial Madrid a la classificació.

El Barça ha començat dominant davant d'un Sporting ben plantat i que ha buscat sorprendre en algun ràpid contraatac. Precisament, una contra dirigida pel croat Alen Halilovic l'ha culminat Álex Menéndez amb un xut creuat per poc. El migcampista croat, cedit pel Barça al conjunt asturià, ha mostrat la seva qualitat en aquesta primera acció de perill.

Gol 300 de Messi a la lliga

Al Barça li ha costat superar l'ordenada defensa dissenyada pel "Pitu" Abelardo, però, després d'uns minuts de tempteig, els blaugranes han posat setge sobre la porteria de Cuéllar, que ha estat decisiu desviant una rematada de Luis Suárez. Poc després d'aquest primer avís, el Barça s'ha avançat en el marcador per mitjà de Messi, que ha fet el 0 a 1 amb un xut col·locat des de la frontal. Un gol històric del crac argentí, que ha arribat als 300 a la Lliga.

L'alegria els ha durat ben poc, als blaugranes, ja que, en la jugada següent, l'Sporting ha fet l'empat a un. Carlos Calvo ha culminat una ràpida combinació ofensiva i ha fet esclatar l'eufòria del públic d'El Molinón, que durant uns instants ha cregut en el miracle. Messi s'ha encarregat de despertar els asturians del seu somni i ha tornat a aparèixer per fer l'1 a 2 abans del descans. Un marcador que hauria pogut ser més ampli, però Neymar ha estavellat el xut a la creueta.

Luis Suárez, penal fallat i sentència

En la represa, el Barça ha seguit portant el domini davant d'un Sporting cada vegada més desgastat físicament. Amb el duel bastant controlat, només faltava el gol de la sentència. L'ha pogut fer Luis Suárez de penal, però Cuéllar ha aturat el seu llançament. L'uruguaià, que no defalleix mai, ha esmenat l'error i ell mateix s'ha fabricat l'1 a 3 amb un xut en paràbola que el referma com a "pichichi" en solitari amb 24 gols, empatat amb el jugador del Nàpols Gonzalo Higuaín en la lluita per la Bota d'Or.

Amb aquesta victòria en el partit ajornat corresponent a la 16a jornada, el Barça suma 60 punts i obre un forat important respecte als seus dos màxims perseguidors en la lluita pel títol de Lliga. En canvi, l'Sporting es queda amb 23, a només dos de la zona de descens.