Una tarda de núvols i clarianes, amb algun ruixat molt dispers

En temps comença a canviar molt a poc a poc i sense estridències

Alberto AlcántaraActualitzat

Un tímid sistema frontal atlàntic arribarà a última hora del dia, farà moure l'aire i trencarà amb l'estabilitat atmosfèrica dels últims dies. Abans entraran núvols prefrontals amb alguns ruixats. Seran febles, molt poc abundants i poc extenses. Des del dia 4 de novembre que no plou, i les poques pluges que s'esperen no trencaran la ratxa de dies secs a molts indrets.

Més núvol i poca pluja

Serà un dia de cel variable amb més núvols al matí que a la tarda. El matí s'ha llevat amb cel cobert gairebé arreu i amb els primers ruixats, molt febles i trencats, a punts de Tarragona i Lleida, gairebé sense incidència als pluviòmetres. A migdia s'havien obert grans clarianes cap a la costa i el prelitoral.

A la tarda, continuarem amb les clarianes, però amb el pas de les hores entraran noves nuvolades per l'oest. Potser al final del dia entra algun ruixat, més probable cap al vessant sud del Pirineu. De nou molt poca cosa. De matinada canviarà la inèrcia, i començarà la precipitació al vessant nord.

Temperatures avall

L'augment de la nuvolositat provocarà dues coses per efecte tapadora. Per un costat farà que les mínimes pugin, amb glaçades cada vegada més residuals i restringides al Pirineu, i per l'altre, les màximes es quedaran més curtes per la manca de sol. Les temperatures més altes del dia rondaran els 20 ºC.

I el cap de setmana...

Dissabte assolellat i ventós amb mestral i tramuntana i una mica de pluja i neu a la Vall d'Aran, on la cota anirà baixant cap als 800 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut