Canvi d'aires i possibilitat d'uns quants ruixats

L'entrada de vent del nord i nord-oest ventilarà l'atmosfera i portarà un descens de la temperatura de cara a les pròximes hores

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte tornem a una configuració que vam tenir fa pocs dies, amb un anticicló i una borrasca en oposició frontal. D'aquesta manera generen un passadís de vent de nord i nord-oest, que es nota tant a l'extrem nord de Catalunya com a les comarques de Tarragona i el sud de Lleida. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent i estat de la mar.

Núvols en retirada

La nuvolositat s'ha anat retirant, tot i que ha trigat una mica més del previst inicialment. El matí ha començat ennuvolat en general. A partir de mig matí hem començat veure més el sol per ponent, amb més núvols residuals a la Catalunya Central i el sector del litoral i el prelitoral. Per altra banda, ha estat tapat i ha precipitat al vessant nord del Pirineu.

A la tarda, continuarà el cel tapat i la precipitació del vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que anirà baixant fins els 800 metres. També esperem nuvolades d'evolució al quadrant nord-est, amb possibles ruixats a punts d'interior, sector prelitoral i, fins i tot des del nord de la costa central al sud de la Costa Brava. Puntualment, seran moderats. Res, però, que serveixi per mitigar la sequera.

Esperant la davallada tèrmica

La temperatura de primer hora ha pujat, tant per efecte del vent com dels núvols abundants encara no retirats. Pel que fa a la màxima, canviarà poc, tret d'aquells punts on ha estat més ennuvolat cap a l'est, i també a la Vall de l'Ebre i al Pirineu. El descens més clar serà cap a la Vall d'Aran. La davallada més general i evident arribarà la matinada de diumenge.

I diumenge...

Serà un dia més fred. El vent no desapareixerà però anirà de baixa, com també ho farà la nevada al vessant nord. Hi haurà moltes clarianes i núvols residuals cap a la costa central.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut