Dia d'hivern amb fred intens i sol

El fred arriba a tots els racons del país i gairebé totes les comarques estan en alerta per fred

Néstor GómezActualitzat

L'anticicló que domina sobre Catalunya és un dels factors que provoca el gran fred matinal que hem viscut en els darrers dies i que tindrà continuïtat fins més enllà de mitjans de setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per fred a totes les comarques del país, excepte la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà.

Sol i boires gebradores

A poc a poc la boira va traient el nas al pla de Lleida. Una boira que serà gebradora i que de bon matí deixarà un paisatge ben blanc en aquestes zones de boira. Cap al migdia, s'haurà esvaït i la temperatura saltarà a valors positius. A la resta del país, el temps serà radiant de sol. D'un sol d'hivern que poc escalfa.

Ambient gèlid de bon matí

Un cop més les temperatures matinals cauran per sota dels -10 ºC a les zones més fredes del país: algunes valls del Pirineu, punts de la Selva i de la Noguera. Les gelades tocaran la costa, sobretot on desemboquen els rius, xemeneia de sortida del fred de l'interior. Les màximes potser pujaran una mica, però ben poc. Les més altes del dia rondaran els 15 ºC.

I els propers dies...

Sense canvis dimecres i dijous. Temps anticiclònic amb sol i fred. El temps començarà a canviar divendres de la mà d'un nou sistema frontal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut